ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Fra Kansas Citys jungle

Lørdag aften på Roskilde. Vi har bevæget os hen til Pavilionscenen, hvor den fyrige rapper, Tech N9ne, skal til at gå på. Kl. er 21.00 og der er overraskende mange i og omkring teltet. Overraskende fordi, at Tech N9ne trods alt ikke er kendt et navn herhjemme. Og det selvom han var feat. På U$Os "International player". Tech N9ne havde til lejligheden taget sig lidt af en hypeman med. Et ordentligt brød med en kæmpe afro - begge to, selvfølgelig, malet i ansigtet.
Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke har det store kendskab til Tech N9ne, og derfor går anmeldelsen også mere på koncertoplevelsen, end på helhedsindtryk af playliste, forventninger osv.

Tech N9ne har fået gang i crowden ved lidt opfordring til råb, kasten hænder i vejret og det sædvanlige gejl. Fint nok, for det virker. Ikke mindst på et publikum der er feststemt og bare vil have gang i den. Og gang i den var der fra start, hvor Tech N9ne startede ud med "No can do" hvor der er samplet lystigt fra Hall & Oates "I can't go for that" som bl.a. De La Soul også har brugt, på deres "Say no go". Omkvædet "No'oh - Y'all can't fuck with us!" gik rent ind hos den mildest talt blandede forsamling, og det må man give Tech N9ne og hans hypeman. Hvad enten det var via de tonsertunge produktioner, catchy tekster, samspil mellem dem og crowden eller en lille dans fremført af det 150+ kilo tunge sidekick, så havde de fat i publikum fra start til slut.
 
Fredag eftermiddag havde amerikanerne fået sneget sig ind på scenen til LOCs koncert, og her gav de nummeret "Einstein". Samme nummer hev han frem lørdag. Det var en god idé, da det er et aggressivt beat akkompagneret af Techs særlige flow og teknik, hvor han brager sine tekster af i salver, som var de affyret fra en, ja, Tech-9 semiautomatic handgun.
Det samme kan siges om nummeret "Psycho bitch" - i et hæsblæsende dobbelttempo blev publikum nærmest væltet omkuld, og det var noget der kunne mærkes på stemningen.
 
Jeg lagde mærke til, at Tech låner linjer og udtryk fra mangt en rapper. LL Cool J, D.O.C., Jay Z og Nas for bare at nævne et par stykker. Det synes jeg sådan set er fedt nok, for på den måde får man også lige givet lidt respekt til folk man er blevet inspireret af, og det kan der aldrig komme noget dårligt ud af. Shoutout blev der i øvrigt også givet til LOC og U$O.

En kæmpe cadeau til Tech N9ne for at give folket hvad de kom efter; en gedigen fest, hvor pulsen kom helt op og man kunne få skreget sine lunger ud. Til gengæld ikke så fedt, at Tech på scenen opfordrede alle til at skide hul i Roskilde festivalens officielle no-drug-politik, og i øvrigt i nærmest pralende tonefald erklære, at de optrådte på en extacy-rus. Jeg har ikke noget problem med, at man er til den slags - men ligefrem at stå at opfordre til det, er et stykke vej.

02/07/2006 - Lagt online af Matias

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Anmeldelsearkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]