ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

LOC: Kom, så og sejrede

Fredag eftermiddag - den bagende sol står lige ned på Arenascenens telt. Kl. nærmer sig 15.30, og selvom der er halv time til næste act, har rigtig mange festivalgængere allerede meldt sin ankomst. Det er et meget godt billede på, at næste kunstner på scenen, er et af de store navne. Et af de helt store navne faktisk.
En halv time senere, bliver hovedpersonen da også præsenteret som en institution i dansk rap - og Arenaområdet, der til lejligheden var tætpakket langt udover selve teltet, blev til den helt store jubel konfronteret med en trommeslager, der varmede op med noget der mindede om skudsalver.

Personligt tænke jeg: "Åh nej", ikke endnu et hip-hop-act med liveband... det bliver så kedeligt i længden, og det får aldrig den rigtige lyd. Jeg kom hurtigt til at tænke på et par solister på sidste års Roskilde, der havde livebands med, hvor det ikke fungerede specielt godt. Snoop hvor det til nøds kunne gå, og Roots Manuva (der også spillede på Arena) der var dræbende kedeligt.
Men det skulle være en helt anden oplevelse jeg stod overfor denne fredag. Livebandet ødelagde ikke lyden, men supplerede den og gav den mere dybde. Det var ekstremt vellykket.

LOC rammer scenen og har to sidekicks i form af U$O og Bai D med sig. Der startes ud med klassikeren "Absinthe" og i umiddelbar forlængelse heraf "De sidste tider". I optakten til dette års Roskilde festival skrev jeg, at denne koncert sagtens kunne gå hen og blive en lang hitparade - og det blev det også. De to numre lagde ligesom linjen.
Det er ikke en garanti for en god koncert, at alle numre har mere eller mindre hitstatus, men det hjælper på det. Og når publikum så oven i købet var så fokuseret på netop den koncert, så kan det næste ikke gå galt. Man kunne godt have frygtet, at koncerten - som så mange andre på en festival - blot ville blive et tilfældigt tilløbsstykke, men det var ikke tilfældet. Så langt øjet rakte, stod crowden, der for resten var en temmelig broget forsamling, og rokkede med og var med på rimene.
Ikke overraskende blev denne oplevelse forstærket, da "Undskyld" blev spillet. Det var imponerende at høre omkvædet fremført af flere tusinde ivrige og engagerede stemmer.

Koncerten bød selvfølgelig på flest numre fra albummet "Cassiopeia", men det er nu heller ikke så mærkeligt. Albummet er vel egentlig hans endelige gennembrud på den danske musikscene, og det indeholder indtil videre 4-5 singler der alle har fået godt med airplay på de danske radio- og tv-stationer. Det blev således til "En verden udenfor", "Klub 27", "Du gør mig" og det nummer på "Cassiopeis" der efter LOCs eget udsagn er hans yndlingsnummer, nemlig "Gemt væk". Ikke et nummer der appellerer til feststemning, men det gør nu absolut heller ikke noget, for det var nemlig ikke et element der manglede. I mellem de numre, nåede Troo.L.S at entrere scenen og medvirke på "Inkarneret".

Udover de mere "sædvanlige" gæster, blev man budt på besøg fra USA. Tech N9ne var nemlig blevet indbudt til at give et nummer, som mest af alt fungerede som opvarmning til deres koncert, lørdag aften i Pavilionteltet. Det var et lidt mærkeligt afbræk i en ellers super godt sammensat koncert. Whatever, den slags skal der være plads til. Plads skal der også være til indslag som det man oplevede, da "Hvem" bragede ud af højtalerne. Omkvædet blev nemlig skreget af en heavy-dude - og det gav kun koncerten endnu mere energi.
Den energi levede koncerten ud, for bagefter kom Johnson på scenen, og sammen med U$O og LOC gav han nummeret "Læg den hater ned". Orgi-E kom ind til "Få din flask' på" og LOC sluttede af med "Frk. Escobar", hvor der kom så meget kog på, at man tvivlede på om teltet ville blive stående nummeret ud.

Jeg kan ikke huske at have været til en koncert med et dansk rap navn, der har stået mål med den LOC fyrede op for fredag på Roskilde festival. Materialet er så også i top - det er et par heftige bangers der kan smides på, og det kunne mærkes. Men LOC med crew var også på fra starten, og det kunne ikke andet end at smitte af på crowden. Det var 5 kvarter med underholdning i absolut top-klasse.
 
Billeder taget af Jonas Åradsson.

01/07/2006 - Lagt online af Matias

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Anmeldelsearkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]