ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

L.O.C. - Nyt fra Vestfronten (mixtape)

Du skal nu læse min anmeldelse af L.O.C.s mixtape. DU SKAL NU LÆSE MIN ANMELDELSE AF L.O.C.'s MIXTAPE, baby! Ka' du forstå det? KAN DU FORSTÅ DET?! (Din lille ho... :-D )
 
Dansk raps p.t. nok bedst sælgende MC (L.O.C. - var det ikke klart?) har droppet noget der ligner en lillebitte genistreg i form af et mixtape.
 
11 skæringer er det blevet til; ny vokal på gammel instrumental. Ny suppe på gamle ben? Måske, men hvis resultatet er godt, og man er sulten, så er der jo ikke noget at komme efter. Selv coveret genbruger gammelt materiale, og her får Tomace en lille stjerne for at flippe posteren fra "Full Metal Jacket". (At det så er en film om Vietnam-krigen, og at titlen "Nyt fra Vestfronten" er et ordspil over "Intet nyt fra Vestfronten", der stammer fra 1. Verdenskrig er så en detalje...)
 
Mixtapet bliver - som sagt - præsenteret under den freshe titel "Nyt fra Vestfronten" (selvom øh.. Århus Vest ligger på østkysten af Jylland) og er undergrund når det er bedst. Hvis man har bevæget sig lidt rundt på diverse danske hæp håp hjemmesider er man stødt på en smule harme over at skiven er en af de hjemmebrændte af slagsen, men hey... Det er da undergrunds-sovekammermusiks-lavende mentalitet, der vil noget! Det forlyder sig at der kommer en "officiel" udgivelse, men det ville være supafedt hvis den også kommer på en hjemmebrændt skive. Nogen brokker sig over at gi' 80 kroner for en hjemmebrændt cd, men hey... Sådan er der jo så meget.

L.O.C. - Jackin' 4 Beats!

Anyway; L.O.C. har udvalgt 11 instrumentaler - nogle mere kendte end andre, og spytter det bedste han har lært på dem. Det svinger lidt med humøret på de forskellige numre, men det er mest den aggresive L.O.C. der er tilstede, og det klæder den go'e, gamle pre-100 kgs (nu på Nupu) B.A.N.G.E.R. i stedet for de lidt mere dansable og radiovenlige tracks vi har hørt på det sidste.
 
Henover skiven rapper L.O.C. om de ting der har rørt sig i hans liv siden han droppede den sidste plade; bl.a. er der svar på tiltale over de folk der har stillet spørgsmålstegn ved hans streetcredibility efter han pænt takkede ja til en værtsrolle på Yo! MTV Raps, en fundering over livet som superstar på tour, piger, fans, pladebranchen, L.O.C.s remix med Nik & Jay og så videre.
 
Af numre der skal fremhæves er åbningsnummeret "9 mm" hvor L.O.C. i gammelkendt stil fortæller om hvor cool han er i forhold til alle de andre rappere, "Rolig rolig" som får en ekstra stjerne i min coolbog fordi han namedropper Aalborg - man kender vel kvalitet, når man ser det - som et højdepunkt i hans tour, "Tabu Kompaner" der er dejlig aggressiv om hvor seje Tabu er i forhold til backpackerne og så til sidst "Kosmisk Kaos" hvor L.O.C. påtager sig en fortællerrolle som pusher ovre i Hellerup. Især sidstnævne er et modigt træk af L.O.C., da "Kosmisk Kaos" i manges øjne er det bedste danske rapnummer nogensinde overhovedet. Man roder jo ikke med en klassisker. Fresh! "Kronisk Fastelavn" får også en værdig placering, men det er synd at det ikke helt er den "rigtige" instrumental fra DJ Nage der er brugt.
 
Der er også strøet med små, lyriske guldkorn over hele pladen. Ikke noget, der vil gøre sit til at omskrive rimordbogen, men jeg trak da på smilebåndet mere en n gang.
 
Her fremhæves:
Jeg' født den 10. juli, adressen var Århus V // Og dåbsattesten bar initialerne L.O.C.
(Fordi superegoet bare skinner totalt igennem her - selvom O'Connor vel egentligt ville blive forkortet med et simpelt "O".)
 
Men hun er smuk den platinblonde synder // Hun syn's jeg er fræk i den der sang jeg synger //
Der sjovt nok handler om min ex // Må lige huske at takke hende for at skaffe mig sex
(Fordi det bare er sjovt)
 
HVA'SÅ AALBOOOOORG?!
(Bare fordi jeg selv bor der!)

It's all gravy...

So far, so good - men er der slet ikke noget dårligt ved mixtapet?
 
Jo, det er der, men det er småting. For eksempel bliver værten U$O ulidelig at høre på i længden. Hvorfor mixtape-værter skal råbe med ekko og gentage sig selv i det uendelige er og bli'r en gåde for mig. Men U$O gør som han nu engang gør, og hvis man ikke kan holde til at høre på ham, så kan man jo altid finde originalsangene frem og copy/paste ham ud (hmm... det var måske en id?).
 
En anden ting jeg har gået og funderet lidt over er hvor heldigt det er at vælge kendte instrumentaler. Det er i ægte hip hop-ånd at gøre, og er ikke et stort minus, men jeg kan ikke lade være med at vente på at høre originalen i hovedet; især "Kosmisk Kaos" og "Kronisk Fastelavn" gør at jeg venter på at hhv. Malkdekanerne og Sjokoladen dropper ind på et besøg forbi...
 
Men; når det være sagt, så har L.O.C. formået at lave en lille genistreg, som får en ekstra stjerne i min coolbog.

20/03/2007 - Lagt online af Kaos

Anmeldelsearkiv

næste >< forrigeHer vises [11 - 20]
næste > < forrige Her vises [11 - 20]