ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Per V - Gadens historie

Århus Took Its gæster blev igår forkælet med et sceneshow, der er sjældent at opleve. Med udgangspunkt i hip-hoppens fire grundelementer (break, rap, dj'ing og grafitti), fortaltes og illustreredes "gadens historie". Det var et rigtig godt set-up, og var i det hele taget super underholdende. Alsidigt, tempofyldt og udført af dygtige aktører over hele linjen. Sådan!
Med sig på scenen havde Per V taget Turkman Souljah, Nappion og Freestyle Phanatix - svært at forlange bedre udøvere end hvad dette sammensatte crew kan fremvise af navne.
 
Musikhistorien blev i første act gengivet i "Så går vi i krig", der var pænt inspireret af Kanye Wests "Jesus Walks". Rimene blev selvfølgelig leveret af Per V, der stod i forgrunden for danserne - alle selvsagt iført camo.
Siden bevægedes historien over i "På Gaden" - et reggaeinspireret act, hvor der var lånt fra både Sister Nancys "Bam Bam" og Damian Jr. Gong Marleys "Welcome to Jamrock". Lidt KRS-1 havde der vist også sneget sig ind.
 
Derefter fulgte en klassisk breakbattle, hvor Turkman Souljah lagde lyden til en boys v girls battle på scenen. Den timing, rytme og akrobatik Freestyle Phanatix lægger for dagen, er svært at blive træt af at kigge på. Det er topprofessionelt.
Battlen blev fulgt op af temaet "Party" og actet "Familiefest". Heri gennemgik Per V meget af Århus Took Its historie, med referencer til nogle af de mange kunstnere, der har optrådt til arrangementet. F.eks. Big Daddy kane, M.O.P., Talib Kweli osv.
showet var på daværende tidspunkt blevet meget begejstret taget imod af publikum, men det største bifald faldt dog til Nappion, da han beatboxede sig gennem Dead Prez "Hip-hop". Det satte hele salen i kog - og med god grund, for det var fremragende.
 
Gadens historie afsluttedes med en traditionel eventyr-fortælling - hvem får prinsessen? Der blev gjort kur med de evner hver bejler havde... Turman Souljah forsøgte at scratche sig ind i hendes hjerte, Nappion charmerede med beatbox osv. Det var dog hovedperson selv, Per V, der endte med at få kysset. Og således blev han både belønnet af den smukke pige og crowdens højlydte begejstring, da han forlod scenen for denne aften...

06/10/2006 - Lagt online af Matias

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Anmeldelsearkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]