ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Touch The Sky! Kanye på Orange

Da Snoop havde optrådt på Orange Scene sidste år, var jeg sikker på at hiphop ikke kunne fylde så stor en scene ud på Roskilde Festivalen, for hvis selveste Snoop ikke kunne, hvem skulle så kunne gøre det? Svaret fik vi lørdag nat: Kanye West.
Flankeret af en strygersektion, to korsangere og DJ A-Trak gik Kanye på scenen og det gik hen og blev en af de bedste hiphop-koncerter undertegnede nogensinde har set - intet mindre.
 
Der blev lagt ud med "Diamonds from Sierra Leone", og Kanye sprudlede af energi fra starten. Dressed to impress som sædvanlig løb han rundt fra den ene side af scenen til den anden, og hvor mange rappere ville få seriøse problemer med vejrtrækningen undervejs, lod det ikke til at påvirke Kanye det mindste. Vi blev budt på "Workout Plan" og "Spaceship", og det var en sand fornøjelse at se et show der var tight og indøvet, og A-Trak fik også lige chancen for at give en prøve på sine Ro-skillz, og han gav den fuld gas. Der blev scratchet og beat-jugglet til den store guldmedalje, og lige pludselig slog det mig: Vi står og ser en DJ fyre den af på fucking Orange Scene! Hvem havde troet at vi skulle få chancen for det? Det her var stort - rigtig stort!

Det var også tiden til at vi blev præsenteret for nogle af de numre som Kanye har produceret for andre kunstnere, og der blev vi bl.a. budt på noget af det arbejde han har lavet for folk som Dilated Peoples, Talib Kweli og Ludacris, inden han sagde "I also have to play something from my boss" og musikken skiftede til "H.O.V.A.". Det var et rigtig fedt indslag, og et jeg havde håbet ville komme.

Når man står alene på en scene er det nødvendigt med nogle små pauser, og dem fik Kanye også flettet ind i showet, uden at der gik "Say Hoooo" og "Wave your hands" i den. Vi skulle nemlig også et trip down memory lane, og høre noget af det musik som Kanye er vokset op med, og her blev vi budt på Al Green - iøvrigt med den mandlige korsanger på imponerende vokal - og Michael Jackson, inden vi skulle høre Kanyes "favorite song of all time": A-Ha's "Take on me"!!! Til tonerne af 80'er hittet gik han helt bananas på scenen og dansede rundt, inden han pludselig stod midt på scenen og dansede på stedet, nøjagtig som Morten Harket gør det i videoen til nummeret. Fucking fantastisk!

Showet sluttede af med "Jesus Walks" og "Touch the Sky", og jeg tror vist roligt man kan sige at publikum var godt tilfredse. Jeg var forbløffet over Kanyes optræden, men jeg var endnu mere forbløffet over hvordan rap kunne overtage Orange Scene på den måde. Lyden var god, og der blev givet gas fra første øjeblik til det sidste, hvilket er så meget mere imponerende, når man tænker på at manden ikke havde en hype-man med sig. A-Trak var imponerende dygtig, og satte virkelig nogle af de dj-shows vi normalt bliver spist af med i perspektiv. Korsangerne og strygersektionen imponerede mig også, uden at jeg skal påstå at
have den store forstand på deres faglige kunnen, men det rockede!
 
Fuck hvor var det dog en fed koncert, og uanset hvad jeg skriver kan jeg ikke give jer et ordentligt billede af den, hvilket er uretfærdigt overfor jer, men det var simpelthen en af den slags ting, hvor man er nødt til at sige: man skulle have været der! Det er jeg overordentlig glad for at jeg var.

02/07/2006 - Lagt online af KimBlim

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Anmeldelsearkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]