ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

"Tue, Tue, Tue..!"

Roskilde Festivalen blev igår skudt igang med besøg fra ikke mindre end to ikoner fra hver sin genre; Axl Rose fra rockverdenen og Tue Track/Track 72 fra den danske hiphopverden. Førstnævnte i en noget afdanket undskyldning af tidligere tiders storhed. Sidstnævnte i sin absolutte topform.

Efter at have stået foran Orange scene i godt og vel en time for lige at se lidt af Guns'n'Roses, gik jeg over til Pavillionteltet ca. tyve minutter før Track 72 skulle gå på. Og han må i den grad have siddet ude bagved og følt sig velkommen, for publikum messede allerede taktfast "Tue, Tue, Tue", og det gjorde de faktisk, lige indtil han selv med band gik på scenen præcis til tiden(Look and learn Axl Rose, Krs-one o.m.a.!!!)

Der blev fra start blæst godt op for den dejlige elektro, som albummet "Rockin" er spækket med, og så synes jeg sgu, at Kool G Rap & DJ Polos "Ill Street blues" lød godt henover.
 
Energien fra publikum var i top fra start. Det er tydeligt at mærke, at Tue Track er en både vellidt og respekteret person både for sit væsen og sit arbejde, og med kompanerne fra Booty Cologne i form af Abdullah S, Pede og Stungun leveres da også et yderst tight show, hvor numrene går op i en højere enhed - kun sporadisk afbrudt af Tue´s Crowd-check: "Hvordan har I det?"Og vi havde det sgu godt. Humøret var højt hos festivalgæsterne, og det kulminerede da titelnummeret fra pladen "Rockin" blev spillet. Folk var helt og aldeles med, og hænderne bouncede lystigt frem og tilbage, mens nakker blev brækket i takt til musikken.

Herefter var det dog som om crowden mistede gejsten. Bandet gav "Light my fire" - det gamle Doors-nummer - i elektroversionen med Abdullah S på talkbox, men det var som om folk blev lullet lidt i søvn. Der skete måske ikke nok på scenen. Stort set samtidig med at denne tanke strejfede mig, kom en lille kvinde ind på scenen introduceret som Tue Tracks bedste ven Kiana. Hun lavede - med en usandsynlig skinger stemme - lige noget crowd-participation, introducerede Wildchild og forsvandt så fra scenen igen. Mærkeligt, men så fik hun da 15 seconds of fame. Nå....
 
Wildchild kom på scenen, og den mand har altså et flow og ikke mindst freestyleskills udover det sædvanlige. Det er en fornøjelse at høre ham lave rigtig top-of-the-head. Vi fik nu 3-4 numre med Wildchild, inden han afslutningsvis selvfølgelig lavede "one mic + two turntables". Da han går ud, er publikum ved at være varme igen, og Tue får mad love og fortsætter showet.
 
Så kom der nye gæster. Denne gang var det intet mindre end den danske personificering af "One mic + two turntables" Dj Static og Nat-Ill, som gav en superfed version af "Best kept secret", hvor Nat´s vokal var nærmest afdæmpet i versene, mens omkvædet og ikke mindst cuts´ene gik helt amok. Superfedt. De to har altså en evne ud over det sædvanlige til at tryllebinde et publikum.

Nu kom Wildchild ud igen, denne gang flankeret af ADL, som sammen med Nat gav en hyldest til the old-school "Take me back". De tre mc´s gik ud igen, Track med band spillede lige 2 numre mere, og så gik de selv ud. Der gik selvfølgelig ikke længe, før de blev kaldt på scenen igen - folk ville have meget mere Track. "Må vi lige spille et nummer mere for Jer?", spurgte han. Det var der ingen tvivl om...hellere end gerne.
Nu kom så det punkt i showet, der irriterede mig mest. ADL kommer ud igen, og de laver nummeret "Get up". Og det er det, der irriterer mig. Det nummer er så stinkende fedt, at jeg irriteres over, at det ikke ligger på albummet. Nå...men det har vi vel til gode på senere udgivelser?!

Wildchild på scenen igen....denne gang for at give det superfede nummer fra pladen "Dat shit". Nat-Ill og Static på scenen.....denne gang for at sige rigtig farvel til publikum med det allersidste nummer. En freestyle, hvor alle tre mc´s fyrede den godt af, men hvor især ADLs var out of this world - han er en meget dygtig mand!
 
Publikum gav much love til en tydeligt rørt Tue Track, der sluttede showet med at fortælle, hvor taknemmelig han er for sin succes og sine priser, men at det der virkelig får ham til at ligge og tude på sin pude om aftenen er publikum. Så var det hele slut, og folk begav sig glade og særdeles godt underholdt videre ud i Roskildenatten for at feste videre.
 
Fra Orange scene- hvor Guns´n´Roses var gået helt over gevind i et to-timers show - sprang fyrværkeriet nu lystigt, men os der var til Track 72 koncert ved udmærket godt, hvor det lyd- og oplevelsesmæssige startskud til Roskilde blev affyret fra.

30/06/2006 - Lagt online af Smølf

Relateret indhold på hiphop.dk

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Anmeldelsearkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]