ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Beat Around The Bush - Kun 1 Smule Pr. Vers track-by-track

I dag, mandag den 10. september 2007 udkommer genudgivelsen af Beat Around The Bush's (eller som de bedre huskes som: Kongehuset)  første plade "Kun 1 Smule Pr. Vers - og lidt til" på gaden - og selvfølgelig i rigtig hip hop ånd kommer den både på cd og vinyl. Alle sporene er blevet re-masteret så lyden har fået et nøk opad, og på cd-versionen er der ovenikøbet blevet  plads til de allerførste tracks lavet som Kongehuset, og udseldt på kassettebånd under navnet "Skatten, bomben og kongen".
 
I den forbindelse har vi fået Kong Winther (rapper i BATB - under navnet BoZZ/Kongehuset, og senere manden bag Århus Took It) himself til at komme med en gennemgang af alle numrene, spor-for-spor - med egne ord.
 
1. Ruffers Tema
En pimpet introduktion til drengerøvenes univers. Først åbningen med radiostationen S.L.I.M., der kun spiller Beat Around The Bush. Dernæst en blæret guitar, der sætter stemningen perfekt. Og så skader det jo ikke at få selveste Rakim til at sige bandets navn...
 
2. Dine Fødder R For Store
Sangen handler om de forskellige billeder, titlen kan sætte i gang: ens fødder kan bogstavelig talt være for store, man kan i overført betydning komme til at træde på de folk, der er i nærheden. Musikken er klassisk 1992-stil: uptempo, glad og meget udadvendt.
 
3. Kun 1 Smule Pr. Vers
Titlen siger lidt sig selv. Sangen er tematisk for bandet, der på indspilningstidspunktet var unge og fulde af sæd. Historien er en undskyldning for at lufte nogle småsjofle platheder, men det er enormt underholdende, hvis man slapper af og lader sig rive med.
 
4. Essensen
Inspireret af datidens højtempo-rap (dette var før nogen havde hørt om dobbelttempo) bliver den daværende danske rapscene gennemgået og sat på plads. Igen musik, der er enormt udadvendt og uptempo.
 
5. Mette Medium
En meget afslappet version af MC Einars klassiker. Musikken inviterer til eftertanke, og det gør teksten også - måske endda mere i denne version end i originalen. Nummeret er indspillet med venlig tilladelse fra Nikolaj Peyk.
 
6. Er Hunden Løs?
De unge herrers småfjollede bud på et DJ-nummer, hvor der virkelig bliver flået i vinylen. Trods de mange mærkelige lyde og kommentarer byder sangen faktisk på mange spændende og for datiden avancerede scratch-soli.
 
7. Pigerne Elsker Os
Dette er originalversionen af Kongehusets senere gennembrudshit "Istid". Musikken signalerer sol, varme og tøser - og det var nogenlunde den situation, vi sad i den sommer, hvor indspilningen foregik.
 
8. Poelzee eMCee
En kommentar til datiden dyrkelse af ghettoen som forbillede for hip hop. Det er forstemmende, hvor aktuel teksten stadig er. Musikalsk er vi ovre i den hårdere ende af hip hop-skalaen, med et bombastisk B-stykke til at sætte prikken over i'et.
 
9. 1 Gade-Eskapade
Sangen foregår som en dialog med en fiktiv pige, som rapperen har inviteret i byen. Han kvajer sig pga. overdreven arrogance og får slet ikke noget ud af det - men det kan heller ikke have været specielt sjovt at være pigen...
 
10. Sport i 2'eren
Temaet er analsex. Sangen blev til, den første gang AOK og BoZZ mødtes for at lave sange til den nye gruppe. Vi ville lave noget, der var så ekstremt, at ingen kunne holde ud at høre på det. I dag rådgiver damebladene læserne i, hvordan man dyrker god analsex. Tiderne skifter...
 

11. Nu Går Den Vilde Skattejagt
Dette blev vores bidrag til den klassiske "De Grimme Ællinger"-opsamling. Temaet er tøser, udsat for elegant ord-ekvilibrisme. Musikken er tilbagelænet, og omkvædets "Jeg' enevældig konge i byen..." inspirerede bl.a. til gruppens navneskift til Kongehuset.
 
12. Bomben Fra Sumpen
En uptempo banger, som blev lavet for at have noget, som folk kunne hoppe til, når vi spillede koncerter. Effekten udeblev ikke. Det er stadig et fantastisk effektivt nummer med mange sjove og nyskabende idéer, specielt i DJ-verset i slutningen af sangen.
 
13. Kongen Af Kvarteret
Oprindeligt en fødselsdagssang til Ghettosvend - skrevet og indspillet på et par timer. Ved et tilfælde blev den også gruppens største hit og grunden til, at vi som Kongehuset fik en pladekontrakt med BMG.
 
14. Chauførende
Den eneste sang på opsamlingen, der er indspillet efter gruppens navneskift til Kongehuset. Sangen blev spillet på P3 en formiddag i 1996, og samme dag ringede adskillige managers og pladeselskaber og tilbød os et samarbejde. Resten er historie.

10/09/2007 - Lagt online af Kaos

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Artikel arkiv

næste >< forrigeHer vises [11 - 20]
næste > < forrige Her vises [11 - 20]