ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Fight Night - Vestfinalerne på Train

Ca. midt på dagen blev der afholdt auditions på Train og hele 69 freestylere skulle igennem maskinen inden de 16 bedste kunne udvælges. Hist og her blev holdt små ciphers og man kunne måske fornemme nervøsiteten blandt nogle af deltagerne.

Da jeg senere ankom til Train ca. klokken 19, var der en kæmpe kø uden foran og efter at have kæmpet mig indenfor kunne jeg se et spillested fyldt til bristepunktet. Jeg nåede desværre kun lige at opleve det sidste nummer med Nemo, men han skulle efter sigende have gjort crowden godt varm.

Jøden går på scenen og hele Train vender blikket derop for at opleve den første battle mellem sidste års vinder i Århus, Ham Den Lange og en for mig ukendt gut der hed Orhan G.

DJ Static smækker beatet på og Ham Den Lange ligger ud i aggressiv stil og formår på det første minut at løfte stemningen helt op under loftet. Bl.a. med linier som: "Det klart jeg disser den spade/ han står og disser min plade/ jeg er for sej/ Jeg slår dig/ du disser min plade/ så disser jeg din/ nårh nej..." - Hans modstander gjorde det faktisk okay, og fik da også provokeret Ham Den Lange med at han var den kvindelige del af Haven Morgan. Men det var nærmest selvsagt at Ham Den Lange ville gå videre. 
Næste battle var også en af aftens bedre da Agenten alias Rødhætte, rent verbalt fik tæsket No Flow i overlegen stil. Andre som gik videre fra 1/8 delsfinalen var: Roskilde champen Toby One Kenoby, Mund De Carlo, Hakke, Daniel, Funkmastah og ikke mindst Henrik Hass.
Hvis man skal gøre status over de første runder var niveauet ikke nær så højt som sidste år - men freestylere som Kejser A og Kim Jensen stillede jo desværre ikke op. Det skal også siges at enkelte ikke brugte deres emne, men det sat til side følte man sig nu fint underholdt gennem de første 8 battles.

Så var turen kommet til kvartfinalerne og i den første fik vi det jeg mener, var aftens bedste battle udover finalen. Nemlig fighten mellem Agenten og Ham Den Lange hvor der fløj den ene skarpe linie efter den anden i en tæt battle. Så efter at have givet Agenten kamp til stregen, kunne Ham Den Lange se sig selv i semifinalen.
De andre kvartfinaler nåede desværre ikke op på samme stadie, men crowden kunne brøle igennem hver gang der blev lavet et par gode linier - generelt steg stemningen i crowden hele aftenen og Train var helt pakket. Videre til semifinalen var altså Ham Den Lange, Mund De Carlo, Hakke og Henrik Hass.
Så kom pauseklovnene i form af Torpedorr, som i aftens anledning havde valgt at ligne regulære diskostjerner fra 70'erne og det var egentlig oplagt at få et humoristisk crew til at spille i pausen og mon ikke de fleste kunne synge med på hooket i "Lommen Fuld Af Guld".

Den første semifinale battle stod imellem Ham Den Lange og Mund De Carlo. Sidstnævnte havde gjort god figur aftenen igennem, men kunne ikke gøre ret meget imod Ham Den Lange som brugte sig selv og div. rekvisitter optimalt og man kunne godt fornemme i 3 runde at Mund De Carlo lidt havde tabt pusten, men det skal også siges at Ham Den Langes stil var mere aggressiv i år end tidligere set.

Den anden battle stod imellem 2/3 dele af det nedlagte xtreme team, nemlig Henrik Hass og Hakke. Hakke havde i den grad overrasket mig ved at nå så langt, men Henrik Hass virkede meget mere fokuseret og styrede hele semifinalen fra start til slut. Crowden brølede i hvert fald så meget enkelte gange, at man nærmest ikke kunne høre den efterfølgende sætning og det var på en og samme tid super fedt og mega-irriterende.

Dermed stod finalen altså imellem Ham Den Lange og Henrik Hass. Jøden kaldte de to rappere op på scenen og aftenens slag kunne gå i gang med et ring på klokken.

Man mærkede fra starten af at de begge var ude efter at blive vinder af aftenens finale. Ham Den Lange gjorde sig bedst i første runde og lavede Ún hurtig genistreg, i form af at han mente Henrik Hass havde "vommen fuld af guld". Dels spillede Torpedorr deres velkendte hit og dels er Fightnights nye sponser gyldne damer eller bedre kendt som guld Tuborg - så den må have givet point hos the usual suspects, dommerne: PTA, Ataf og Per V.
Men det var dog Henrik Hass der viste den bedste figur i de efterfølgende battles, som både var intense og skarpe og dermed blev han årets vinder af Vest finalerne, og helt sikkert også en favorit til at tage titlen som årets champ den 20 okt. i K.B. Hallen.

13/09/2007 - Lagt online af Bollen

Artikel arkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]