ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Majors track-by-track

16 tracks består Majors' album af, og på mandag (når albummet rammer gaden og din lokale pladepusher) får du muligheden for at danne dig dit eget indtryk af hvert enkelt nummer, men hvad ligger der egentlig bag de forskellige tracks?
 
Vi hev fat i de fem majorer, og her får du Majors track-by-track:

01.The Pick Up (Intro)

Static: Jeg syntes selv, at det er en ganske fresh intro. Ideen med at den passer sammen med album- grafikken i booklet┤en virker rigtig godt. I disse download tider er det fedt, at give købere af en reel cd en speciel oplevelse. Hornene du hører, er bidder fra en ældre experimental jazzplade, som jeg har haft stående i mere end 10 år. De passer perfekt til hele denne filmnoir, detektiv stemning.

Hele lydcollagen er sat sammen af en masse gadeoptagelser, jeg selv har optaget med diktafon og andre lydklip jeg har fundet rundt omkring. Der ligger omkring 7 - 10  lydspor ovenpå hinanden hele vejen igennem. Selve vokalindspilningen var ganske hurtigt lavet. Det er vores homeboy Temu som ligger stemme til. Spliff var med ind over og vi skrev det mens vi indspillede. Grafikken er derefter lavet af Daniel Fruelund.

02.Go Majors!

Spliff: "Go Majors" er for mig det bedste track man kan starte et album med. Beatet er hårdt, cuts er enestående sat sammen, rappen er ligesom en spand fuld af fyrværkeri, der går mere og mere amok for hver linie. Klart en af mine favoritter på albummet og en af de fedeste at spille live! Ikke så meget pis - turn it up og gå amok!

03.Get Down

Static: Dette er et af de første tracks vi lavede og det har været igennem en del ændringer siden den første version.  Et rigtig headnodd boombap beat med hardcore stemning. Det hele drejer sig om energi. Et tjekkisk symfoniorkester har hjulpet med introdelen, hvor der bliver spillet på alle de storladne tangenter, mens speaket er af Fred Williams. Check også "Again", som er et slamming efterspil, der ligger i forlængelse af "Get Down".

04.This Is How We Do

Noize: Fik samplingen af Pacman i CAN, choppede den, lagde trommer og bas samme dag. Static valgte det hjemme hos mig, en aften han var i Kbh for at spille. Han tog det med til Århus, arrangerede, lagde cuts og indspillede vokaler. Hooket var til at starte med en eller anden accapella vinyl, indtil Temu kom forbi og blessede tracket.

05.Back Up On It

Spliff: Det her track indspillede jeg mit vers til 8 timer efter min fars død! Da jeg vågende om morgenen og fik den sørgelige nyhed røg jeg 10 smøger og drak en masse kaffe mens jeg gloede ud i luften. Det fik jeg ikke så meget ud af, så jeg besluttede mig for at gå op til Static, som har været en stor støtte i tiden op til hans død. Static spurgte, om jeg ikke burde skrive om det og jeg svarede "jo" og gik i boksen og spyttede mit hjerte ud. Pain makes great music! Tak Thore!

06.Troubled Young Man/Soul Child (Negash Ali solo)

Negash: "Troubled Young Man" er mit solonummer og handler om nogle af de problemer jeg kæmper med i mit liv. Jeg er jo noget yngre end resten af gutterne i gruppen og har en helt anden baggrund, så jeg står over for nogle lidt andre problemstillinger og udfordringer end de gør. Samtidig er jeg ved udvikle mig både personligt og musikalsk for at finde mig selv og min plads på hylden. At jeg på et tidligt tidspunkt fandt ud af, at jeg havde talent for rap og endelig besluttede mig for at forfølge det, er kun en del af min personlige udvikling. Mit liv er jo andet end bare musik, men det er bl.a. herigennem, at jeg kan få afløb for nogle af mine frustrationer.       
"Soul Child" er mig, der går efter struben og ligger det ned over en hardcore Static banger. 

07.Three Decades

Nat: Teksten og musikken til "Three Decades" tager udgangspunkt i den markante aldersforskel, der er i gruppen. Jeg selv er barn af firserne, Spliff af halvfemserne og Negash af det nye årtusindskifte. Vores vers beskriver det årti, vi hver især er vokset op i og er fyldt med en masse referencer til ting og begivenheder der kendetegner perioderne.
Beatet er et mesterværk i mine ører og skifter mellem de forskellige årtier, så stilen og lyden former sig efter de pågældende perioder - men hele tiden med udgangspunkt i den samme melodi! I mit firser-stykke indgår der bl.a. lyder fra en Commodore 64.

08.Suckers Never Play Me

Static: Fuck hvor er der meget lort i radioen og dette er en kommentar til den sag. Egentlig handler det bare om jalousi og om at vi gerne selv vil spilles i radioen. Vi mener jo selv, at vi har noget fedt musik, som alle andre burde høre. Men vi er ikke i den kategori af musik, hvor omkvædet og melodien er det vigtigste og det gør det lidt svært at få airplay. Dog har P3 altid været nede med os.
Beatet er en sammensmeltning af diverse stile. Old school, new school, synth og horn. Melodien i hornene har jeg lånt fra en gammel Hip Hop klassiker "The Bridge Is Over".  

09.Rest My Head/The Cliffhanger (J-Spliff solo)

Spliff: "Rest My Head" er en hyldest til livet og en opfordring til aldrig at give op og få det bedste ud af det. Det er min måde at udtrykke, at man skal have forståelse for ting i sit liv. Forståelse er et godt redskab til succes i alle henseender. Afmagt og frustration kan være et sandt mareridt at håndtere uden forståelse. Knowledge, wisdom and understanding er nøglen!
"The Cliffhanger" er en nostalisk godtepose for hip hop heads! 

10.Oh Please

Negash: "I rap like no one out there can fuck with me" lyder en del af omkvædet på dette nummer. Her flexer vi vores lyriske muskler lidt og rapper som om manden med leen var efter os og det gjaldt vores liv. Beatet har lidt golden age Wu-Tang flavor over sig, som man ikke kan andet end at nikke med nakken til. Så Protect Ya Neck homie ;)

11.Fiyaah

J-Spliff: Static og Noize havde i et stykke tid gået med planer om at lave et mixtape sammen og bryggede på et beat en aften Noize var forbi studiet i Århus. Senere skulle de spille et gig på Fabriken (R.I.P.), hvor jeg var og actede stupid med Milo og resten af slænget. Hyperaktiv som jeg jo er af natur, skulle jeg jo lige kicke nogle rim, som jeg plejer og hokus pokus filli hankat simsalabimbambasalladusalladim blev der skudt en krage ned i den store sorte gryde. Dette blev senere til det første Majors track!

12.Back & Forth (Scrapping)

Noize: Choppede samplingen på min laptop i IC3 toget på vej tilbage fra Århus og spillede de ekstra instrumenter da jeg kom til KBH. Static kom til Kbh med 3-4 drum programs, som han havde skræddersyet. Vi arrangerede nummeret og jeg lavede et manuskript over cuts, imens han var nede og mixe nogle af numrene til pladen i C4 studiet. Dagen efter kom han med sine cuts og vi brugte et par timer på at få pladerne til at bløde.

13.City Hall Cipher

Nat: Dette er mit yndlingsnummer på pladen! For mig er det her indbegrebet af Hip Hop. Et slamming beat og en flok rappere og DJs, der giver den fuld slæde. Alt sammen udført med b-boy attityder og et stort smil på læben. Jeg syntes, at man kan fornemme - specielt hvis man ser videoen - at vi havde det skide sjovt, da vi lavede det. Jeg kan kun quote vores nabo Fred Williams "Real Hip Hop my man - you gotta love it!" And that┤s coming from a real Brooklynite. Check i øvrigt videoen til nummeret.

14.The Family Man/In The Corner (Nat Ill solo)

Nat: Når man bliver lidt ældre og gør sig nogle lidt hårdere livserfaringer, lærer man at sætte pris på de vigtigere ting i livet - og det at man i det hele taget er i live. ╚n af mine linier på nummeret lyder "Rest in peace to Preach (Preacherman)/ Yo I embrace every moment I breath". Når man oplever,  døden tæt på en selv, bliver man tvunget til at tænke nogle lidt dybere tanker om ens eget liv og prioriteter. Tæppet kan blive trukket væk under dig i morgen, så hvordan vil du have, at dit eftermæle skal se ud? Er det virkelig værd at sætte sit parforhold og sin fremtid på spil for en eller anden drøm man jagter? Mit store vendepunkt - som så mange andres - kom efter jeg blev far. Der er ikke nogen bedre måde at tøjle sit ego og komme til fornuft på. Det er sundt for os mennesker, at have noget der er større end vores eget navlepilleri (i mit tilfælde musikken) at gå op i. Livet som egoistisk rap-bums er ikke anbefalelsesværdigt - nu skal der nye boller på suppen.       
"In The Corner" er en lille dyster fortælling fra hjørnet af en skummel bodega. Ideen stammer fra "The Pick Up" introen. Her er det overordnede emne også "forandring" - som en slags forlængelse af "The Family Man" indholdet - men præsenteret gennem storytelling.

15.Work It Out

Noize: Jeg havde egentlig sendt beatet til Ghostface, men hørte intet tilbage, syntes stadig det var fire.
Static tog det med til Århus, og producerede videre på det. Dagen efter arrangerede han det, indspillede drengenes vokaler og lagde cuts på. Derefter sendte jeg ham et par filer med ekstra klaver jeg havde spillet og kor jeg havde fået lagt af Mikkel Solnado.

16.We Major

Negash: Albummets outro er en "soulful" sag, som afrunder det bombardement af beats, rim, scratches, cuts og energi, som lytteren har været udsat for gennem hele pladen. Et pusterum hvor man lige kan reflektere lidt over de mange udtryk der er på pladen og en perfekt afslutning på Majors

24/04/2008 - Lagt online af KimBlim

Denne artikel er en del af f°lgende tema(er):

Artikel arkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]