ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Non-Phixion og Jedi Mind Tricks i Amager Bio.

Onsdag d. 14.12.05 klokken 20 kan man i Amager Bio opleve intet mindre end 2 af de helt store "undergrunds"/"independent"-grupper.
 
Non Phixion og Jedi Mind Tricks, som har leveret noget af det mest kompromisløse og hardcore de sidste mange år, gæster 2300 Kbh S, og der skulle være god garanti for at få tilfredsstillet sit hiphopgen med disse to grupper.
 
Non Phixion har før været i DK - sidst på Loppen en utrolig varm sommerdag i 2004. Det er derimod første gang at Jedi Mind Tricks gæster DK, og det skal blive spændende at se, om de har den samme energi på scenen som på deres albums.
 
For dem der ikke kender noget til nogen af grupperne, følger her lidt info:
 
Non Phixion
/"Yeah I shot your fuckin President, you know my steez! / Not Public
Enemy, except we Non Phixion" - Ill Bill fra Non Phixion /
Gruppen Non Phixion stammer fra Brooklyn, New York, hvor rapperne Ill
Bill, Goretex og Sabac Red fandt sammen med DJ Eclipse. Allerede med
de første singler skabte de furore med en sammenbidt attitude og
radikale budskaber hvis lige man ikke havde hørt siden Public Enemy's
storhedstid. Numre som "No Tomorrow", "5 Boros" og især "I Shot
Reagan" vakte berettiget opsigt, ikke mindst på grund af fantastiske
produktioner fra Ill Bill's lillebror Necro, der senere blev berømt på
egne ben.

Herefter var det bare et spørgsmål om tid, før Non Phixion chokerede verden med et debutalbum. "The Future Is Now" udkom i 2002, og indeholdt den velkendte molotov cocktail af hardcore rap med aggression som en knyttet næve og sammensværgelsesteorier ikke engang Da Vinci Mysteriet kan konkurrere med. Denne gang blev det endda suppleret med musik fra hiphop ikoner som DJ Premier, Pete Rock, Large Professor og MF Doom.
 
Som soloartister har Ill Bill, Sabac Red og Goretex nydt betydelig succes,  alle har udsendt soloalbums efter "The Future Is Now". Det er dog som gruppe Non Phixion er stærkest, hvilket specielt mærkes når de optræder live. De indtager scenen som guerilla soldater og holder publikum som gidsler i en hvirvelstorm af paranoia og benhård barrikaderap.
Non Phixion udsendte sidste år opfølgeren "The Green CD", og i 2006
udkommer albummet med den sigende titel "Nuclear Truth", og mon ikke vi får et par bittersøde smagsprøver derfra i Amager Bio.

Jedi Mind Tricks.
 
/"I'm the God of war, the ressurecter of the horrorcore" - Vinnie Paz
fra Jedi Mind Tricks.
 
Rapperen Vinnie Paz og produceren Stoupe The Enemy Of Mankind udgør ikke verdens mest almindelige rapgruppe. Jedi Mind Tricks stammer fra Philadelphia, men kunne ligeså godt være trådt direkte ud af en
science fiction film. Vinnie Paz skriver om religion, rumvæsener, politik, historie og professionel wrestling, og leverer teksterne med et rungende brøl, der er en plyndrende viking værdig. Stoupe supplerer med musik, der bedst kan beskrives som har han trukket stemningen direkte ud af kung-fu eller gyserfilm.
Jedi Mind Tricks debuterede med "The Psycho-Social, Chemical, Biological, and Electromagnetic Manipulation of Human Consciousness" LP I 1997, og gruppens unikke stil skabte genklang verden over. Det var dog først med "Violent By Design" LP'en fra 2000 Jedi Mind Tricks cementerede sin plads i den absolutte hiphop elite, med en medrivende og atmosfærisk lyd, sjældent hørt i undergrundshiphop. Med på pladen var også rapperen Jus Allah, der kort efter forlod gruppen med indenfor det sidste år igen er på talefod med Jedi Mind Tricks.
 
De efterfølgende album "Visions of Gandhi" (2003) og "Legacy of Blood" (2004) udvidede gruppens musikalske udtryk, og Stoupe har især eksperimenteret meget med sydamerikanske musiksamples. Samtidig har de arbejdet sammen med en perlerække af rappere, både legender som
Kool G Rap, Gza fra Wu-Tang Clan og Canibus, men også ligesindede som f.eks. aftenens andet hovednavn Non Phixion.
 
Det er umuligt at vide, hvad man kan forvente af Jedi Mind Tricks på scenen. Det ligger dog fast, at gruppen har et bagkatalog, der indbyder til et nådesløst show, hvor fejende flotte produktioner blandes med øjspændt rap fuld af hårdtslående ordbilleder.

Som grupper er Non Phixion og Jedi Mind Tricks tæt på det perfekte match. Går alt op i  en højere enhed i Amager Bio, er potentialet næsten skræmmende for, hvor medrivende og dedikeret et showet, vi kan forvente.

Så et godt råd til alle dedikerede fans af hårdtslående hiphop, er at møde op i Amager Bio onsdag og få sin dosis dejlig, hovedbobbende hiphop lige i fjæset fra Non Phixion og Jedi Mind Tricks.

12/12/2005 - Lagt online af Smølf

Relateret indhold på hiphop.dk

Artikel arkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]