ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Profiler for årets Århus Took It kunstnere

Rapperen Talib Kweli har de seneste år stået for pustet af virkelighed i hiphopkulturen, der ellers har lidt en kraftig blingbling drejning. Rapperen fra Brooklyn, New York slog sig fast som en af fremmeste artister på undergrundsgiganten, pladeselskabet Rawkus. Først med makkerskabet med Mos Def omkring Blackstar-albummet og senere udkoml Train of Thought sammen med DJ Hi-Tek i duoen Reflection Eternal. Herefter er det blevet til Quality og Beautiful Struggle soloalbumsne, der med gæster fra Mary J Blige til Kanye West har etableret Talib Kweli i eliten af amerikanske hiphopkunstnere med noget på hjerte. Det er bestemt ikke for sjov Jay-Z rappede: "If skills sold, truthfully, I'd probably be lyrically Talib Kweli!"

Boot Camp Click er hiphoppens svar på en militærenhed, der tordnede igennem New Yorks gader med en stribe hiphop klassikere i midten af halvfemserne. Albums som Black Moon's Enta Da Stage og Smif N Wessun's Da Shining, markede en tilbagevenden til tunge breakbeats og tyktflydende lyrik. At sige crewet kom tilbage i 2005 er en underdrivelse, for det er allerede blevet til det fantastiske Monkey Barz album fra Sean Price, og Boot Camp Click's general Buckshot samt Smif N Wessun har ligeledes flotte albums grydeklar.

Cormega's navn blev verdenskendt da Nas rappede "Whattup with Cormega, did you see him, are y'all together?" på klassikeren One Love. Men han har i den grad etableret sig som et magtfaktor ved egen hjælp siden. Kendt som den thug-rapper alle undergrundshiphoppere elsker, har han udsendt sværvægtsalbum som The Truest Meaning og The Realest. Selvom venskabet med Nas er et overstået kapitel, fortsætter Cormega med at være en af de mest elskede rappere fra Queens overhovedet. Han er indbegrebet af en vaskeægte gangsta, der samtidig har masser af poesi og virkelighed i sine tekster.

Devin The Dude markerer at Aarhus Took It nok engang har kigget udenfor New York, for at finde et spændende amerikansk navn at trække til byen. Faktisk har der ikke været et Aarhus Took It uden gæster fra obskure steder som og Oakland i Californien, Richmond i Virginia og St Paul i Minnesota. Devin er oprindeligt fra Florida, men flyttede til Houston i Texas, hvor han blev signet til gangstarappladeselskabet Rap-A-Lot. Som indbegrebet af afslappet Down South mentalitet fremfører han liret sin sprøde vokal, der lægger mere op til 70'er funk end hiphop. Devin har fået kultstatus for sine tekster om sex, weed og lidt mere sex og meget mere weed. Udover at udsende sine egne album, som Just Tryin Ta Live, har han gæstet numre fra både Dr Dre, Dilated Peoples og De La Soul med stor succes. Der er næppe nogen, der ikke bliver indfanget af charmetroldens karisma, når han rammer scenen til Aarhus Took It.

21/06/2005 - Lagt online af PTA

Relateret indhold på hiphop.dk

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Artikel arkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]