ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Skanderbrizzle part 2

Efter endnu en solfyldt dag på Skanderbrizzle, var det Jøden der skulle indtage P3 scenen lørdag aften. Hele dagen igennem havde stemningen været høj og man må sige at P3 scenen ligger i det mest chill-out venlige område på Skanderborg Festival, så det var et blandet mix af publikum der stod og ventede på at Jøden slap sin abe løs.
 
Med sig havde han Jonny Hefty, J-Spliff, Anders Birk på keyboard/guitar og ikke mindst hans producer og DJ - Static. Sidstnævnte spillede lige et par tracks som Gangstarrs "Full Clip" og RJD2's "Ghostwriter" inden Jøden kom på scenen med slænget og fyrede op i "Hvad Sker Der Med Pladen". Jøden virkede fra første nummer som Ún der var særdeles glad for at være på hjemmebane og da han og Heftys nye anthem "Rul Den Op" blev smækket på, var crowden også smilende og ved at være tændt.

Den fik igen lidt mere gas da klassikeren "Aarhus" kom på, men højdepunktet var vel nok da de 2 gamle skolekammerater, Jøden og Peter Sommer spillede "Hamrer Løs", som må siges at ha' fået godt med airplay - Derfor var crowden også begyndt at slippe deres abe løs alt imens solen gik ned over Skanderborg. Så kom en for mig ny ting i Jødens show, nemlig et andet Jøden & Hefty track - "Tryllebønnen", over Jay-Z's "Dirt off ya shoulder", og det gled superfedt over i det jeg mener er Jødens bedste nummer på pladen, "Crazy Frisk (Den Hvide Snitte)" som blev fremført super tight og i slutningen fik vi såmænd også en lille freestyle belæring om emnet.

Andre tracks fra pladen som "Vask dine hænder svin" og "Hvad Hvis" var der også plads til, inden Jøden og gutterne smed trøjen og slap deres abe løs til pladens titeltrack: "Monkeyjuice". Der gik festen i hvert fald i gang på scenen og der blev lavet ølsjusk og banankastning til den helt store guldmedalje. Men hvor var det, på klingende Århusiansk, feee' at se Jøden på hjemmebane i godt humør.

Søndag eftermiddag var turen nået til Niarn, ligeledes på P3 Scenen. Første nummer er også første nummer på "Antihelt" - "Gi' Mig Alt I Har". Men crowden var ikke lige så stor som til Jøden dagen forinden og var tydeligvis ramt af tømmermænd. Sundsdal, Simon Juul, Jugs Won og Ralle Malone var med som så ofte før og efter at der kom lidt mere styr på lyden, kom stemningen også lidt mere til tonerne af "Livet I Den Hurtige Bane". Folk fik deres griner på over Simon Juul da han underholdte i et lille minut inden resten af crewet kom tilbage på scenen med en lille smule mere tryk på "Dø Til Det Her" og en god solid spade.

Efter et par tracks fra "Antihelt", blev der plads til "Stikkersvin" og den fik lige publikum lidt varmere for en periode. "Blok 13" var også noget folk kendte, bortset fra at LasG denne gang var erstattet af AMP som faktisk gjorde det godt. Niarn virkede dog til at tage sin cowboyhat af for publikummet, idet at folk virkelig havde tømmermænd, men prøvede at komme i stødet - ligesom dem scenen vidst også forsøgte.

"Kommer Aldrig Igen" blev nu leveret godt af Niarn, men i det efterfølgende "For Mig Selv", begyndte lyden at drille lidt igen. Koncerten blev afsluttet til "Dobbelt A" og "Blow Min High". Man kunne dog godt mærke den søndag eftermiddag at det var den sidste dag på Skanderborg og om det så smittede af på Niarn ved jeg ikke, men jeg har nu set de gutter lave et bedre og mere energisk show før - til trods for at de spillede 16 numre + små sekvenser. Men det må vel tages i betragtning at de har spillet mange shows det seneste år.

Senere søndag aften var Johnson at finde på Rytmehans. Med sig havde han sin super tighte backup rapper Rune Bøje og et velspillende band. Dog gik jeg glip af det første nummer, men hørte "Tattoo" blive blæst ud af højtalerne og et næsten helt fyldt Rytmehans telt fik deres boogie på. Lidt flere tracks fra "Det Passer" blev spillet og et af højdepunkterne kom da "Bite Mit Shit" blev spillet, for der så man at Johnson virkelig kan flowe og hans helt specielle karisma skinnede igennem.

Det blev heller ikke mindre af at det generelt er sjovt at se Rune Bøje og Johnson være så energiske på scenen. Lyden var nærmest helt optimal. Så kom et nummer jeg aldrig har hørt og man fik da heller ikke opklaret hvor nummeret var fra, men det var virkelig noget publikummet kunne lide. Johnson virkede også glad for responsen da han gik videre til "Kender Du Det" som desværre var det sidste nummer jeg så, men de der havde set det hele omtalte koncerten som værende sublim, og havde også roserne ude til Johnsons band.

03/09/2007 - Lagt online af Bollen

Artikel arkiv

næste >< forrigeHer vises [11 - 20]
næste > < forrige Her vises [11 - 20]