ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Frokost med J-Spliff og DJ Miraculez.

Det er efterhånden sjældent, man rigtig møder folk, der er dedikerede til hiphop - fakta er ihvertfald, at der bliver flere og flere ignoranter af kulturen. Derfor er det altid befriende at tale om det hele med to af de hiphopheads, der lige nu er mest virak omkring, og som samtidig er in it for the love.
Jeg mødte J-Spliff og DJ Miraculez til en lille frokostsamtale om fortid, nutid og fremtid.

- Din plade hedder "Homesick", og du nævner selv Svendborg på nummeret.
Man kan dog også fornemme på dig, at det handler lidt om, at du er
homesick efter real hiphop. Er det rigtigt? Hvilken betydning har ordet
Homesick for dig?


J-SPLIFF: ja, det folk kalder hiphop i dag, har i mine øjne, intet med hiphop at gøre.
Selvfølgelig skal der være udvikling inden for hvad vi gør, men jeg syntes den udvikling hiphop har gennemgået har forpurret kunstformerne inden for musikdelen, tilbage i dagen fik grupper pladekontrakter fordi at de havde skillz, men det er ved at være slut med det, cats de flexer alt muligt bullshit, de kan ikke rappe for shit og deres beats er straight wack og deres image vil jeg ikke engang komme ind på...så fuck alt det, vi laver hiphop med flava....selve titlen på mit album "Homesick" er det ord jeg syntes der beskriver min følelser omkring hiphop bedst, jeg elsker halvfemser shit, så derfor homesick.

Prøv at fortælle lidt om din/jeres hiphop"opdragelse"? Hvordan er det
hele startet for Jer, og hvordan ser I jeres egen udvikling gennem årene?

 
MIRACULEZ: jeg blev introduceret til hip hop gennem nogle venner, det var lige da Wu droppede 36 chambers, der efter var jeg solgt. Jeg diggede i et par år og begyndte derefter, sammen med PhafalAion og hans bro LB. Boogie, at lave musik. Vi havde et øvelokale hvor der blev tilbragt en del timer med at lave beats og cutte som sindssyge - og selvfølgelig festede vi også helt vildt. Det handlede om at ha det sjovt, og det gør det stadigvæk. Det var igennem øvelokalet vi hookede op med J-spliff & Pablo. Vi blev enige om at lave en plade: "Smoke Squad Ep'en: Feat. Whut you need". Det var fandme grineren... Derefter fik J-Spliff nærmest ild i røven og fløj land og rige rundt og mødte en masse cool mennesker, hvoraf der er mange vi i dag laver musik sammen med. -Et crazy move. Og nu laver vi tracks med cats fra N.Y. - hvem havde troet det?
 
J-SPLIFF: jeg ved ikke om vi har fået en decideret hiphop opdragelse, vi har da kendt folk der hørte hiphop og sådan, men vi har altid hooket os selv op, og det gør vi stadigvæk.
Vi begyndte at lave musik i 98 jeg havde turntables og mixer og Pablo havde rappet i et års tid på det tidspunkt, det var der omkring vi hookede op med Miraculez og PhaFalAion. I 99 begyndte jeg at rappe og lave beats med Miraculez, jeg hang også ud med Mester Jacob der introducerede mig for en masse folk der i blandt Mr.Malchau, som jeg lavede nogle ting med. UFO og Yepha har hooket mig op med Nappion og hans folk i Århus, så lige pludselig var jeg over det hele, min entusiasme omkring at lave musik gjorde at jeg konstant fløj rundt i landet...

Hvordan er det at være engelsksproget rapper på den danske hiphopscene?
 
J-SPLIFF: Hmm...det er vel lidt blandet følelse, altså det er jo meget fedt at spille live og sådan, og folk giver den da også op for én, men personligt synes jeg ikke at Danmark er stort nok, vi har ikke engang solgt 1500....så det er lidt fucked. Jeg vil gerne ud over grænserne med det næste album i forhold til hvad vi ligger i vores arbejde, bliver det nice med et større publikum....jeg syntes bestemt at vi fortjener at blive hørt.
Jeg ved ikke om nogle ikke forstår mine tekster, nogle gange tror jeg ikke at de er klar over hvad det er jeg siger fordi de er vandt til danske tekster eller noget i den stil. Så det vil klart være federe hvis man kunne få sine ting ud til et engelsksproget publikum

Hvordan ser I dansk hiphop som den har udviklet sig til idag? Er det all
good eller..?

 
MIRACULEZ: Jeg mener der en masse lort ude. Folk er blevet for fikseret på materialisme og piger, det er for tyndt at lave det ene album efter det andet med det som tema. Når det så er sagt, er der en masse for cool hip hoppere der tager kulturen seriøst og prøver at lave deres egen ting. Det har jeg respekt for. Mit råd må være at vente med at udgive noget til man har noget at byde på. Folk mangler selvkritik.
J-SPLIFF: Whutever...jeg tager det i den retning jeg mener er den rigtige og jeg håber at der er en masse andre der føler hvad jeg føler....jeg er virkelig glad for at se crews som kontra og Terapien ha succes, Pede B har jo lige droppet et super fedt album der stinker langt væk af hiphop, så hvad angår udviklingen er det jo perfekt, men det er bare en brøkdel af hvad der bliver lavet... men lad os se hvad sker..

Miraculez, du har de senere år virkelig udviklet dine skills på de to
hjul. Får vi dit talent at se til en af DJ-konkurrencerne eller holder du
dig væk fra det og koncentrerer dig om at være god på plade?


 MIRACULEZ: jeg holder mig væk... Jeg vil ikke stille op endnu - det er jeg ikke dygtig nok til - Plus det tager en helvedes masse tid at øve. Det har jeg ikke tid til når jeg også skal producere.

Hvordan er det at gå fra at være "bare" lokal svendborgenser, til lige
pludselig at være nogle af DKS mest eftertragtede indenfor rap og
produktion?

 
J-SPLIFF: Det har ikke rigtigt ændret på så meget ...nogle folk genkender os, andre gør ikke.
Det er jo ikke fordi vi får penge for vores musik, vi har bare fået mere travlt....lidt for travlt til tider...

MIRACULEZ: jeg er helt enig... vi er ikke blevet for "fine" til at hooke op med mennesker. Det handler om den gode cipher og om at have det sjovt. 

Jay, hvordan er det at collaborate med så store navne som Sean P, Masta
Ace og AG
? Er det ikke lidt svært ikke at blive starstruck?


 
J-SPLIFF: Starstruck....næ, det er ikke rigtigt noget jeg fucker med, jeg har aldrig været en person der går amok over kendte mennesker og er helt op i deres fjæs hvis jeg ser dem. Jeg tror det er to ting der hænger sammen...jeg blev selvfølgelig glad for at de ville lave tracks med mig, og er også utrolig stolt over at have nogle af de bedste mc's i historien med på mit album og tager det delvist også som et kompliment fra deres side, for de ville nok ikke ligge navn til noget de ikke mener er dope....der er nogle der mener at jeg gør det udelukkende for at sælge plader...men det er jo til at dø af grin over det, de har ondt i røven...fuckin punks kommer aldrig nogen vegne fordi at de har så travlt med at keep it real. Det som alle de små unger ikke har forstået er, at når man når til et vist punkt i musik branchen, så er der "spilleregler" og enten er man med ellers er man ikke...period.
Jeg gør det fordi jeg har lyttet til deres musik og ladet mig inspirere af dem igennem 12-13år, men det er da ikke nogen hemmelighed at jeg får international opmærksomhed og sikkert sælger mere pga. det...whutever, jeg gør hvad jeg har lyst til uanset hvad folk siger, dem jeg har arbejdet med har været mad cool, så fuck haters....de skal jo være der ...

Ang. samarbejdet med Malchau i Marxmen, er det så noget vi kommer til at
høre mere til?


 J-SPLIFF: Måske...pt arbejder vi på vores solo projekter, så det får ikke den store opmærksomhed fra vores side, men det lyder som folk gerne vil ha den plade, så vi må nok give dem hvad de vil ha inden vi bliver upopulære...haha
 
Dine tekster bar før i tiden præg af fest, ballade, going-for-self, weed
osv, men på "homesick" er teksterne meget mere dybe og indholdsrige. Er du
gået hen og blevet voksen?

 
J-SPLIFF: Jeg er blevet lyrisk moden...haha...nej..det ved jeg ikke ...jeg bitcher jo konstant over at folk ikke har noget at sige så det er vel det eneste rigtige at jeg selv reflekterer over nogle virkelige og relevante emner..jeg er stadig væk på noget wildout shit og det vil jeg altid være, men det er bare ikke nok at være stiv og skæv på album efter album...nogle vil mene jeg er blevet voksen, men hvis du spørger min kæreste vil hun nok grine af det...

For lige at vende tilbage til jeres rødder i Sv. Hvad betyder den by for
Jer?


 MIRACULEZ: det er jo der det hele startede for os. Den betyder alt..
J-SPLIFF: Vi har vores familier og en masse venner der, og er begge to født og vokset op i Svendborg, så for mit vedkommende betyder den meget, byen og menneskerne har påvirket os til at blive de personer som vi er i dag...det er den første kærlighed.
 
Lige her til sidst. Hvad byder fremtiden på fra Jer?
 
MIRACULEZ: Jeg er sammen med Mighty One ved at ligge sidste hånd på Mr. Malchau's ep, For my peoples. Den er rigtig melow og 90'er stil. Så er der et dansk rap projekt, "Klassens time" (arbejds titel) på vej. Der er også en masse andre tracks på vej...
J-SPLIFF: Hiphop hiphop hiphop.....ej, vi har gang i nogle forskellige ting, jeg er i gang med mit album og vi har gang i et mixtape med en masse dope tracks vi har lavet igennem de sidste par år, og så er vi i gang med en dansk compilation med alle vores danske rap homeboys fra hele landet som flexer over noget Lastrock, det bliver spændende og se hvordan det udarter sig..

Efter et par Shawarma og falafel med tilhørende drikkelse, bevæger vi os videre ud i livet. Jeg selv en lille smule mere enlightened omkring de to talenter og med en stor portion forventninger for fremtiden fra dem.

27/10/2005 - Lagt online af Smølf

Relateret indhold på hiphop.dk

Interviewarkiv

næste >< forrigeHer vises [11 - 20]
næste > < forrige Her vises [11 - 20]