ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

5 svin og 5 svar med Aage Jæger fra Den Sorte Skole

Den Sorte Skole slog med et monster af et mixtape og en stribe velkoordinerede liveoptrædener sit navn fast som et Danmarks fremmeste DJ-crews. Til Dansk Hip Hop Pris vandt crewet endda prisen som bedste DJ foran konventionelle sværvægtere i kategorien.
 
DJ-tæskeholdet der udgøres af Langefinger, LeBon og Aage Jæger rocker Roskilde onsdag kl. 20.00-21.00 på Skate Scenen, altså dagen før de store scener åbnes. Vi fik fat i Aage Jæger fra Den Sorte Skole, der beredvilligt stillede vores nysgerrighed.
 
Hvad kan publikum forvente sig til jeres show på Roskilde?
 
Ild i de 4 hjul af stål og kun fire hænder der spiller en opdateret version af
Lektion ..1. Langefingeren er netop stukket af til New York, så LeBon og jeg har travlt med de godt 90 plader der skal brændes af!
 
Med Lektion #1 skiftede I fokus på danske mixtapes, hvor ser I jer selv på vej hen?
 
Godt spørgsmål....Vi er så småt igang med Lektion #2, der nok ender med at fremstå mere som en uigennemskuelig collage af stumper og stykker og mindre som en perlerække af blends som Lektion #1. Men vi holder fast i at lave det på pladespillerne, og får hele tiden flere muligheder for at udleve mærkelige ideer i takt med at vi bliver dygtigere teknisk. Så 6 pladespillere, en hårdere og mindre let tilgængelig lyd, flere detaljer og mange mange flere plader.
 
Er der et blend I er særlig stolte af at have lavet/opdaget?
 
Det oplagte valg er selvfølgelig 'Mer Strøm' og 'Å Mæio'. Derudover elsker vi selv 'Rockin' med 'Dirty Harry', hvor vi har 8 pladeskift - og jeg tror at det er de færreste der har lagt mærke til, at vi her spiller 4 'Rockin'-instrumentaler over hinanden.
 
I vandt til stor jubel DJ prisen til Danish Hip Hop Awards, er der blevet rynket på næsen fra nogen konventionelle scratch-DJs?
 
Overhovedet ikke hvad vi ved af - vi har udelukkende mødt gode vibes. Men nu er det jo også gerne sådan, at folk der 'hater', oftest gør det i det skjulte.
 
Er der nogle af de andre DJs der spiller på Roskilde I kan anbefale eller selv skal se?
 
Birdy Nam Nam er et must. Og så selvfølgelig Track 72 for alle dem der kun har hørt pladen - deres liveshow er sgu toppen af poppen. Og Seeed - ikke at forglemme - de laver meget kedelige plader, men omvendt ligeså fede livekoncerter. 
 

Besøg Den Sorte Skoles online på densorteskole.net


25/06/2006 - Lagt online af PTA

Relateret indhold på hiphop.dk

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Interviewarkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]