ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

5 svin og 5 svar med Gísli

Med et måske lidt tyndt besat hardcore hiphopprogram, er der til gengæld masser af hybrider til Roskilde i år. Om man er til reggaerap, electrorap, soulfusion eller balkanhop er der noget til enhver. Et af budene er den danske gruppe Melk. De albumdebuterede sidste år med features fra Context og Gísli. Samme Gísli der dagligt ses dippin thru back streets of Horsens og andre metropoler mens han koger rap op med både flow og følelse. Før han supporter Melk nåede han dog lige at svare på vores spørgsmål.   
 
Du har efterhånden bevæget dig indenfor alt fra jazzrap til bossahop, hvad er egentlig essensen af Gisli på mikrofon?
 
Essensen af mig er: "I like myself, I'm feelin' myself, I wanna be myself"  Fuck hvad folk mener, især i forhold til hvad der er rigtig og forkert hip hop... I really don't give a fuck. Jeg laver på ingen måde noget jeg ikke kan stå inde for, uanset hvad det er. Men der er jo en grund til at lucie baines hedder lucie baines, og ikke gisli med band. Og min soloplade (som stadig er in the works) kommer til at fange essensen af mig på en mikrofon. Og der vil være en stor forskel på den plade og så Lucie Baines pladen. Og sådan skal det være, da det ikke er den samme ting.
 
Jeg forsøger også at overraske mig selv, det ligger der virkelig en tilfredsstillelse i for mig. Jeg havde aldrig set mig selv rappe som jeg gør på fragment one (...and i kept hearing). Men det er et af mine favorit numre, partly fordi jeg ikke vidste jeg kunne lave sådan et nummer før jeg havde lavet det.

I år rapper du sammen med Melk, hvordan kom det samarbejde i stand?

Det er faktisk Anders fra Melk, der snakkede med Tue track om han kendte nogle fede rappere, og så nævnte han mig, så ringede anders til mig, og vi hang ud, og lavede numre til Melk pladen sammen med Rasmus, og så er jeg blevet en del af det live band vi spiller med, sammen med Ane trolle på sang, Tav klitgård på trompet, Nikolai høi på keys, og så selvfølgelig Anders og Rasmus.
 
Du har selv optrådt til Roskilde til Nordic By Nature, hvilken slags oplevelse var det?
 
Det var lidt hektisk, og jeg var meget nervøs. Lyden fuckede up, men den fik jeg vist reddet meget godt ved at rappe a capella. Jeg tror ikke jeg nød det så meget før efter showet. Og det bliver den største forskel for mig til roskilde nu her. Jeg glæder mig helt vildt, og er helt overbevist om at jeg kommer til at nyde det på scenen.
 
Du er efterhånden så fremme i skoene du broadcaster spritnye tekster som Podcast på nettet, hvad går det koncept ud på?

Because I can!
Konceptet er bare at lægge en a cappella op med nogle ting jeg sidder og arbejder på og så håber jeg folk føler dem. Det bliver jeg ved med på myspace.com/gisli, fordi det giver en meget direkte kontakt til de folk der nu synes jeg er cool. Og det er en god ting.
 
Som down south fan må det da smerte dit hjerte at der sjældent er besøg fra the dirty dirty. Quart får trods alt Bun B at se. Hvis du skulle booke det perfekte southern lineup til Roskilde, hvordan skulle det så lyde?
 
Uha... det perfekte line up ville være T.I., Lil Wayne, UGK, Slim Thug, David Banner, Three 6 Mafia, B.G. (som er en af mine all time favourites) og selvfølgelig 8Ball & MJG, som jeg blev helt vild med, da de var et undergrundsnavn i Texas, da jeg boede der i '94. Singlen Mr. Big er en all time favourite, der af uransagelig grunde ikke er at finde i itunes music store endnu. Det hele skulle foregå i Odeon teltet, og så skulle der være southern barbecue på græsplanen uden om scenen: med southern grits (som er helt fantastisk mod tømmermænd), beans, the works! Derudover skulle der være en candy paint bil-stand, så man kunne tjekke de kunstneriske biler ud, som er så vigtige for Syden, og selvfølgelig en strip club med thick southern women fra Atlanta, hvor de kun spillede numre med 2 Live Crew og Ying Yang Twins (deres strip-club numre selvfølgelig). Her skulle Ying Yang Twins så lave en surprise perfomance...
Hvis Paul Wall ville komme forbi og lave gratis grills til folk, og fortælle lidt om det ville det være cool. Men han skulle på alle måder holde sig fra scenen og mikrofonen, så det er ikke et krav.
Hvad der tilgæld ville være et krav ville være at T.I. og B.G. spillede "What they do" (fra T.I's Urban legend plade) med et helt New Orleans Brass Band.
 
And that would be the perfect southern experience!
 
Gísli spiller med Melk fredag kl. 13:30 på Metropol. Du kan bl.a. fange Gísli på Myspace og høre hans eksklusive podcasts.  
 

26/06/2006 - Lagt online af PTA

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Interviewarkiv

næste >< forrigeHer vises [11 - 20]
næste > < forrige Her vises [11 - 20]