ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

5 svin og 5 svar med Kool Jepp fra OR

I tiden op til Roskilde bliver skudt igang lader vi op med en omgang "5 svin og 5 svar". Konceptet er så såre simpelt som at vi giver 5 svin til en stribe af de Roskildeaktuelle kunstnere og stiller dem 5 spørgsmål. Dem får de så ganske frie hænder til at svare på.
 
Første person der får daps og bliver sat i den varme stol er Kool Jepp fra OR. OR aka Organiseret Riminalitet spillede også sidste år, hvor DJ Jett og de 4 rappere LarsEfx, Jonathan, Khalern og selvfølgelig Kool Jepp satte ild i Pavilion Jr. I år spiller OR mandag på Skate Scenen, og vi tog en snak med Kool Jepp om tingenes tilstand, peep game:
 

OR spillede også på Roskilde sidste år, hvad syntes du om den oplevelse, og hvad kan man forvente sig i år?
 
Kool Jepp: Det var rigtigt fedt at spille sidste år, folk gav den vold op. I år gør vi som vi plejer, vi har sammensat et tætpakket liveshow med overraskelser, gamle kendinge i nye versioner og helt nye ting fra vores kommende plade, vi river taget af det svin - også selvom det er udendørs, fuck det, vi bygger et tag og sætter ild til det.

På Stilhed før Stormen havde du et ret bidende battletrack, affødte det nogle reaktioner?
 
Ja jeg har fået mange props for nummeret, faktisk har nogen af de tosser jeg snakker om i nummeret lavet en takkesang fordi de indså hvor wack de er. De anerkendte at de måtte steppe deres game op, men den sang er meget undergrund.
 
Til Rim mod Regeringen fyrede du op for et imponerende protestrap, har du mere i skuffen af den slags?
 
Altså, jeg skriver om alt hvad der rører mig, og regeringen og højredrejningen i Danevang rører mig en hel del, så det korte svar er ja. Jeg har bl.a. et vers på vores plade hvor jeg giver min uforbeholdne mening om hvad danskhed har udviklet sig til og hvad vi bør gøre ved den.

Er vi kommet tættere på udgivelsen af Med love skal man land bygge debutalbummet, og kan du løfte sløret for nogle tracks?
 
Ja da da da, det har taget sin tid, ha ha. Faktisk har pladen ligget færdigt i et stykke tid, men vi har ligget i forhandlinger med diverse og plannet og schemet. Jeg kan love så meget som at pladen kommer ud i år, med hip hop tid på, ha ha! Pladen rummer alt fra representing til storytelling, braggerrap og battle ish, politisk næveknytterrap over i det melankolske og reflekterende, krydret med humor og til tider et par platheder, og så selvfølgelig konceptuelt som et OTDR track skal være. Ikke så meget radiosingle sing along og boogie appel, men en samlet rap plade som vores word to mother plejede at lave dem.

Har du noget du SKAL se i år, og evt. vil anbefale læserne?
 
Shiiiiiiiiiiit der er meget jeg vil se i år, jeg får slet ikke tid til at drikke mig i hegnet - hmmmm L.O.C. skal jeg bare se, ha ha - faktisk vil jeg bare anbefale folk at holde ører og øjne åbne og tjekke nogen ting ud de ikke kender, jeg skal klart lure Balkan Beatbox, Birdy Nam Nam og Dj Grazzhoppa's Dj Bigband.

Læs mere om Kool Jepp og resten af OR på deres website Riminalitet.org

22/06/2006 - Lagt online af PTA

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Interviewarkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]