ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

5 svin og 5 svar med Per Vers

Man skal være på mærkerne for at følge med Per Vers til festival. Jeg kan huske ham helt tilbage fra den aflyste Wu-Tang koncert i 1997, hvor han græd snot ligesom os andre til en erstatningskoncert med sydstatsrockbandet The Droogs (de fleste havde hørt det i radioen som The Roots). Med det gennemsnit Per side har holdt på Roskilde-fremmøde skulle man tro, han ikke forlod dyrskuepladsen i mellemtiden. I år står han bl.a. for at sparke liv i Skate Scenen med masser af undergrundshiphop, og at 'rocke' Spoken Word teltet med makkeren Ole D. Vi hev fat i Perv for at høre hans plan for årets 'Valle:  

Hvad har du lavet på Roskilde gennem tiden, og hvad står som din største oplevelse?
 
Jeg har været fast inventar hvert år siden jeg var 16, og nu er jeg  lige fyldt 30, så der er sgu mange magiske momenter...hmmm, man har jo kysset, knaldet og knækket sig dernede, hvilket alt sammen har  været mindeværdigt, men musikalsk kunne det være Femi Kuti sidste år, eller Kraftwerk, eller Typhoons mange klassiske hip-hop-all-day 
arrrangementer. Jeg har optrådt der de sidste 5 år i forskellige sammenhænge, og sidste år var jeg gæst hos Ikscheltaschel på Orange  Scene - der var 60.000 mennesker, det var nok noget af det største  tror jeg.
 
I år står du for Nordic By Nature samt Spoken Word med Ole D, det der  Spoken Word, hvordan er det anderledes end almindelig rap?
 
Jeg forestiller mig at der er en masse tørre snegle der læser op af deres papirer, men vi skal underholde teltet i 50 minutter uden brug af musik overhovedet, det blir jo en kæmpe udfordring....men jeg  glæder mig til det! Jeg glæder mig også til at se Jørgen Leth, som spiller med Kristoffer Sjelberg og drengene lige efter os! Ole og jeg  har næsten et fælles album klar, og det her bliver materialets første kontakt med publikum - så kan folk guffe på ordene først, og høre det med musik til senere, det er da meget tjekket...
 
Og jep, jeg er konferencier til Nordic By Nature, men også fra søndag til onsdag på Skate Scenen, hvor der blir sindssygt mange af verdens bedste skatere og BMX'ere, og ikke mindst alle fodboldkampene på 1000- tommer storskærm. Derudover har jeg fået lov til at arrangere en blok de kalder "Per Vers & DJ Noize præsenterer"  2 x 2 timer , som er et udvalg af undergrundens fineste, der som fællesnævner alle har deres  debutalbum på vej. Det bliver Kartellet,Organiseret Riminalitet, Strøm og Ali Kazim, der spiller mandag mellem 19 og 21, samt Jøden, Mass, Haven Morgan og Fler Farver, der spiller tirsdag mellem 19 og 21.
 
Er der noget særligt du glæder dig til at se på programmet i år?
 
Kanye, Scissor Sisters, Immortal Technique, Coldcut, og den afrikanske kora-spiller Toumani Diabaté som jeg besøgte da vi var i Mali i december. Allermest glæder jeg sgu til Guns'N'Roses!
 
Hvornår skal vi opleve Vers 1.0 på festival?
 
Det skal du på lørdag, hvis du da kommer til Kløften Festival i Haderslev ... ellers spiller jeg på Skanderborg, til G! Festival på Færøerne og ikke mindst Danmarks Grimmeste Festival udenfor Århus!
 
Som en af de få med jern nok i ilden til at leve af rap, samt  modtager af scrilla fra kunststyrelsen, hvor længe skal der så gå før vi kan forvente en Vers 2.0 ude i fremtiden?
 
Der er gang i en rævfuld sager lige nu, jeg har en ny single ude om en måned der bliver brugt som tema-musik for den nye sæson af "24 Timer", jeg har tre halv-officielle ting der alle kommer ud i løbet  af efteråret, bl.a. en EP hvor DJ Noize har remixet "Vers 1.0" med musik fra Commodore 64-spil. Den kommer selvfølgelig til at hedde "Vers 64.0". Den næste store ting bli'r et album med Per Vers & Ole Omkvæd, vi nærmer os en færdiggørelse og det minder ikke om noget andet jeg har lavet før.
 
Læs, lyt og oplev meget mere med Per Vers på Per.TV.

23/06/2006 - Lagt online af PTA

Denne artikel er en del af fřlgende tema(er):

Interviewarkiv

næste >< forrigeHer vises [11 - 20]
næste > < forrige Her vises [11 - 20]