ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

5 svin og 5 svar med Supreme fra LoopTroop

LoopTroop er vel nok det mest internationalt anerkendte hiphop-act Skandinavien har fostret. Drengene fra Vesterås, Sverige har med deres album og EP'er skubbet lyden af hiphop i en spændende poetisk, politisk og jordnær retning. Promoe, Supreme, CosMIC og Embee har besøgt Danmark i al almindelighed og Roskilde i særdeleshed et ikke uanseeligt antal gange. Alligevel bliver dette første gang de spiller et show i fuld længde på Dyrskuepladsen. Vi kontaktede LoopTroop og fik fat i unge Supreme, der delte denne info med os:     

Dette bliver officielt jeres første fuldlængde LoopTroop show til Roskilde, hvad kan publikum forvente?
 
Supreme: Yeah, det er lidt underligt eftersom vi har lavet forskellige ting ved festivalen gennem tiden. Men i år har arrangørerne endelig taget sig sammen og givet os mulighed for at lave et ordentligt show. Vi glæder os og eftersom det sidste show vi lavede i Danmark var første maj i Fælledparken - hvilket var sindssygt! - tror jeg alle i gruppen forventer et tændt publikum. Derfor kan publikum også forvente en tændt LTR!
 
Er der noget du specielt husker fra jeres shows til Roskilde eller festivalen som sådan?
 
Ha ha, en hel masse ting. Som dengang vi skulle lave en showcase, jeg kan desværre ikke huske året. (2000, red.) Nå, ingen gik på til tiden, og stagemanageren ville lukke scenen ned før vi nåede at optræde. Men folk havde LoopTroop bannere og flag med i crowden, så vi ville rigtig gerne optræde. Timbuk sluttede sit show en smule tidligere så vi kunne gå på og fremføre et par sange. Men sikkerhedsvagterne indtog scenen og førte Promoe væk. Det endte i totalt kaos og publikum var virkelig oprørte.
Men selvfølgelig har vi også en masse gode minder, både fra optrædener men også bare at besøge festivalen. Vi ser altid frem til Roskilde.
 
Har du nået at tjekke programmet, og er der andre af de optrædende du har lyst til at høre?
 
Faktisk har jeg ikke set programmet, men min tourmanager fortalte mig at The Streets spiller samme aften som os, så det vil jeg i alt fald se. Men der plejer jo at være gode ting hele tiden, så det bliver nok ikke et problem.
 
LoopTroop bliver karakteriseret som en gruppe med en større og større politisk agenda som måske kulminerede på Fort Europa. Hvad synes du om mærkatet "politisk"?
 
For at være ærlig bekymrer det os ikke synderligt. Så længe folk kategoriserer os som god musik, er jeg ligeglad med om de betragter os som en politisk gruppe eller ej. Jeg mener, det glæder mig da at folk synes vi behandler vigtige emner, om det så er kærlighed, døden eller politik. Men når vi har muligheden for at få vores budskab igennem til lyttere over hele verden, prøver vi selvfølgelig at tale om ting vi bekymrer os om og har en stærk mening om.
 
For eksempel er vi lige kommet hjem fra en tour i Australien og det er dejligt at høre folk fra den anden side af planeten fortælle at nogle af vores sange har hjulpet dem gennem vanskelige tider eller har inspireret dem til at ændre livsstil. Det gør os stolte og jeg får følelsen af musik virkelig kan gøre en stor forskel. Så ja, på en måde kan jeg godt li' mærkaten "politisk".

Immortal Technique og Looptroop til det samme festival, nogen mulighed for et fremtidigt samarbejde?
 
Altså, det realistiske svar vil være nej. I al fald ikke lige nu, for vi har shows både dagen før og efter festivalen, og han har sikkert samme stramme program. Så der er ikke tid til den slags lige nu, men i fremtiden? Hvem ved. Vi har aldrig mødt Immortal Technique men på en måde er vi vel lidt på samme 'team'? Tiden må vise om der bliver et samarbejde!Vi ses til festivalen! Tag gode venner og gode vibes med! peace! Supreme / Looptroop Rockers!
 
LoopTroop spiller på Odeon kl. 02.00 fredag nat. Du kan læse mere om Supreme og LoopTroop på Looptroop.nu.
 
Foto taget af Ann Noyd til Roskilde 04.

25/06/2006 - Lagt online af PTA

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Interviewarkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]