ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

I audiens med The Big Dogg Boss - Snoop Dogg

Efter gårsdagens koncert på Orange Scene sneg hiphop.dk sig ind til en gang spørgerunde med Snoop Dogg, som blev startet på yderst sprød manér, hvor Snoop testede mikrofonen: "Just giving you a mic-check making sure it sound gravy, baby" hvorefter en af Junior-reporterne udbrød "I'm motherfucking nervous!".
 
Så var stilen ligesom lagt til en hurtig gang Q and A med Snoop Dizzle.. Den nervøse reporter fik lov til at lægge ud, og så gik det ellers rundt om bordet, så spørgsmålene kan virke en smule usammenhængende:

Mange hiphoppere er gangstere, hvor gangster er du?

Jeg er så gangster som jeg vil være, og jeg er gangster når jeg vil være det. Sådan er jeg bare. Der er tider hvor man  skal være gangster, og andre gange skal man ikke. Jeg ved hvornår det passer ind i skemaet. Nogen gange er man nødt til at lægge gangster-facaden væk, men du kan se at jeg kan sagtens grine og smile, men stadig være gangster.

Hvad skal man have for at være en rigtig rap-stjerne?

Først og fremmest skal man være dygtig til at rappe, altså besidde evnen. Og man skal forstå hvordan man laver musik og hvordan man får folk til at elske en. Dernæst skal man have evnen til at optræde, men når først man er forbi de trin, så kommer resten automatisk.

Da du var 13, hvor gangster var du da?

Da jeg var 13 var jeg ikke den G, som jeg er nu. Der var mange ting som jeg var bange for og mange ting som jeg ikke rigtig forstod. Men jeg fokuserede mere på de ting som jeg gerne ville lave, og i den alder var det Football som jeg gik op i. Gangster-tingen var slet ikke noget for mig på det tidspunkt, det blev først en inspirationskilde da jeg var 15-16.

Snoop, kan du fortælle os hvordan hiphoppen har forandret siden 93, hvor du udgav dit debutalbum?

Rap er helt sikkert anderledes!
 
De negative sider er at der er så meget beef imellem folk, der fører til vold, som kan føre til "the next level" (døden, red.), fordi folk gerne vil være "real".
 
Det positive er at kunstnerne er blevet dygtige forretningsmænd, der har sponsoraftaler, egne tøj-linjer, biografer, film-selskaber osv. De ekspanderer istedet for bare at være rappere - i 93 handlede det kun om hvem der var den bedste mc, nu handler det om hvem der har mest business.

Har du nogen gode råd til børn der gerne vil være rap-stjerner?

Først og fremmest: til alle de børn der gerne vil være stjerner, få jer en uddannelse! Uddannelse er vigtig, fordi det gør dig i stand til at forstå nogle af de ting man kommer igennem, og når man har uddannelsen skal man omgive sig med gode folk, hvorefter man skal gøre sit bedste indenfor sit felt. Man er nødt til at finde noget man er "great at".

Er du en forretningsmand eller en rapper?

Begge dele. Det her er showbusiness! Jeg har et godt show, og jeg får business ud af at lave et show, så jeg er The King of Showbusiness.
 
Der er ikke noget i vejen med at være en god forretningsmand, for der er mange der kommer ind i branchen og laver et godt show, men ikke formår at tjene noget på det. Fans taber ikke noget på at jeg laver business via mit show, de er bare glade for at se et godt show.

Hvordan har du det med at børn gerne vil være ligesom Snoop istedet for at være forskere eller lign.?

Jeg kan ikke se noget fedt i at være forsker! At være som Snoop er det ultimative! Extravagant! Det er smukt, det er livet, hvem vil ikke leve som The Boss Dogg, Snoopy D-o-double-Gizzle fo' shizzle my nizzle.

Ser du dig selv som en mand med en mission?

Nu gør jeg, for imorgen skal jeg optræde til Live 8, og det er en koncert som helt sikkert kommert til at gå over i historien. Der er ikke mange kunstnere der får lov til at optræde til sådan noget, og jeg er den eneste hiphop-kunstner på plakaten, jeg er den eneste gangsta-rapper der!
 
De har valgt mig fordi at når man tænker på hiphop, hvad tænker man så? Jeg giver dig to navne: Eminem og Snoop.

Da du var i Danmark sidst, sagde rygtet at du brugte kr.20.000 på sko - hvor mange par sko har du?

Jeg har en hel del sko. Jeg elsker sko, mine sko repræsenterer hvem jeg er.

Er der nogen chance for at vi nogensinde får endnu et Snoop album produceret af Dre?

Det kunne ske før du forventer det! Det er måske undervejs, måske ikke - jeg vil ikke afsløre noget, for jeg elsker at  holde folk lidt hen, men hold øjnene åbne!
 
Jeg er et geni mht. at arbejde med mennesker, og jeg ved at jeg er bedst når jeg arbejder sammen med Dr. Dre, så jeg er nødt til at prøve det en gang mere.

Har du nogensinde skrevet en sang specielt med henblik på radio air-play, fordi radio er så vigtigt et medie?

Nej, jeg laver bare musik, og koncentrerer mig overhovedet ikke om video og radio osv. Når pladen så er lavet, så sætter jeg mig ned og lytter til det, og tænker over hvilke sange der er hit-potentiale, hvilke sange der har et godt hook osv.,  og så tager vi den derfra.

Hvis du kunne nævne et track fra westcoast-scenen, hvilket har så været det mest indflydelsesrige?

(lang tænkepause).. "Fuck tha Police", fordi det er rigtigt.
 
Det siger meget om hvordan det er, og det var første gang at der blev sat ord på den følelse som vi allesammen rendte rundt med.
 
Politiet er værre nu end de var dengang, for de prøver at komme ind i vores branche, og arbejde sammen med os, men de er allesammen "dirty cops".

Hvem er din yndlingsrapper, udover dig selv?

Min favoritrapper? Nok Slick Rick, The Great.

Har du nogensinde overvejet at gå ind i politik, så du kan legalisere hash?

Kun hvis jeg kan få lov til at stille op sammen med Bill Clinton. Han var en god præsident for USA - han røg weed og spillede saxofon.

Hvad med George Bush?

Who? What? We don't know him.. hehe..

Og så blev der ellers sagt tak og farvel, og så var The Big Dogg Boss væk i en sky af weed...

02/07/2005 - Lagt online af Power

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Interviewarkiv

næste >< forrigeHer vises [11 - 20]
næste > < forrige Her vises [11 - 20]