ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Interview med Soul Supreme

Klokken er 22.30 på en kedelig onsdag aften. Jeg sidder foran min computerskærm og er skal til at lave et interview med den nye svenske superproducer/hotshot Soul Supreme. Han udgav sidste år debutalbummet ”The Saturday Night Agenda” med folk som OC, KRS-One, A.G og Big Daddy Kane på blandt andre. Derudover har han lavet to bootleg CD'ere med remixes af Nas ("Soulmatic") og Common Sense ("Soul and Sense"), begge to kan erhverves på www.hiphopsite.com, da de er eksklusivt udarbejdet til dette website.
Jeg er blevet enig med mig selv om at rulle med nogle standard spørgsmål, til lige at komme i gang med.

Hvem er Soul Supreme?

Svensk ekstraordinær super producer, eller mener du mere  oprigtigt?
 
Ja, altså, hvem er bag ved navnet? Hmm, måske er det et lidt dumt spørgsmål.. (damn, jeg vidste jeg skulle have fået nogen til at ghostwrite mine spørgsmål)
 
Men altså, jeg er en nogen-og-tyveårige knejt fra de kolde bjerge i Sverige, der laver beats for KRS-One og andre gamle hoveder i branchen.

Hvilke værktøjer benytter du dig af til at lave beats?

Jeg bruger an antik Dell PC med Fruityloops 3.55, Cooledit Pro 2.0, koblet til en Philips 222 Pladespiller. Derudover bruger jeg en masser vinyler, CDere og mp3ere til at sample lyde fra.
 
Hvad lytter du efter i en god sample?
 
En dope melodi! Det er hvad jeg leder efter..

Hmm, ok, siden du så er sådan en melodisk person, kan du så spille nogle instrumenter selv?

Jeg er glad for du sagde det, jeg er en nemlig en MEGET melodisk person. Men nej, jeg kan ikke spille nogle instrumenter, bortset fra nogle guitar riffs.

Hvad har højdepunktet i din karriere været indtilvidere?

Selvfølgelig at lave mit album (The Saturday Night Agenda) med alle de legender der rapper over mine beats.
 
Men altså, hvordan hookede en knægt fra Boden (Soul Supremes hjemby i Sverige) op med alle de veteran-rappere, som dem på dit album?
 
Det handler om at kende de rette folk og om at få de rette forbindelser. Specielt for mig, betød det at have en Internet forbindelse og en Instant Messenger. Jeg hookede op med CEO/hovedpersonen beg GRIT og han fik mig hooket op med kunstnerne.
 
Har du så nogensinde mødt nogle af dem i virkeligheden? Væk fra computerens skær?
 
Yep, jeg har mødt omkring 50 % af dem i virkeligheden, blandt andre OC og KRS(-One).

Kan du fortælle os en smule om GRIT records?

Det er egentligt et nyt, småt independent selskab, placeret i Boston. Deres idegrundlag er i store træk at gøre hvad Rawkus gjorde I deres tidlige dage.
 
Har du en (plade)kontrakt med dem?
 
Faktisk så er min kontrakt med dem lige udløbet. Men vi er i gang med at forhandle om en ny.

Ok, fra Boston til Skandinavien! Kender du nogle Danske kunstnere?

Hmm, bortset fra det gale geni FredNukes, så kender jeg Mass, Typhoon og de der Aisha-cats. Jeg kan ikke huske hvad de hedder (Outlandish red.)
 
Vil vi se Soul Supreme arbejde sammen med nogle europæiske/Skandinaviske kunstnere?
 
Det vil I. Jeg har beats på det nye Petter album, såvel det nye Form One (fra Loose Cannons). Udenfor Sverige kun FredNukes.
 
 

Har du en ”trademark” lyd eller andet i den stil, som folk kan genkende?

Ja, altså, jeg sampler en del vokaler. Jeg prøver altid at have en “soulfull” lyd, uanset hvad jeg sampler. Udover det, er der selvfølgeligt detaljer såsom mixnings teknikker. Jeg kan godt lide et fyldt lyd-landskab. Og dertil er der også valgt af trommer, bas, og i den dur, men det er hovedsageligt henvendt til musikere.
 
Indflydelser?
 
DJ Premiers arbejde på ”Moment of Truth” var hvad der virkelig fik mig ind i Hiphoppens verden. Udover det må jeg sige at alt godt musik inspirerer mig.

Hvis du ikke producerede, hvad ville du så lave?

Jeg ville være en hustler (nah’ mean). Nej, spøg til side. Jeg ville nok studere et eller andet eller skrive om musik. En form for musik journalist.
 
Hvis du så valgte musik journalist og skulle skrive om noget i hiphop, som du seriøst ikke brød dig om, hvad ville det så være?
 
Hmmm. Der er ikke noget jeg VIRKELIGT hader i hiphop, men der er masser af ting som jeg, en hvid middelklasse svensk gut, ikke kan relatere til og ikke er enig i. Jeg synes f.eks. at det er fjollet når folk i Sverige (for eksempel) prøver at opføre sig som om de er fra Brooklyn. Det er direkte dumt og næsten sørgeligt.
 
Er der da masser af dem i Sverige?
 
Ikke mange, nej det ville jeg ikke sige… Faktisk, vent lidt.. kan vi droppe det jeg lige sagde? Det er ikke det der går mig på.
 
Ok, noget andet da?
 
Ja! Hvad der irriterer mig er nok mest den snævertsynethed der er, i hvert fald i Svensk hiphop. Og al den player-hating, der foregår.

Aha, Ok! Nåmen, hvis vi går videre til de lidt sjovere spørgsmål: Hvad er dit favorit computerspil og hvad spiller du I øjeblikket?

Ahh, damn! Den var svær! Der er jo så mange. Jeg elsker Nintendo spil, så jeg bliver nødt til at sige Mario 64, det er nok det bedste. Kan jeg tilføje nogle flere?
 
Selvfølgelig!
 
Jeg spiller i øjeblikket: R-Type Delta. Andre  spil, som jeg elsker:  Zelda occarina of time. Final fantasy 6. Devil may cry. Tetris. Tony hawk 3Vice city.

Hvad er så din(e) favorit film?

Goodfellas.  This is spinal tap. Ikiru.  Rushmore. Hana-bi. City of god. Lost in translation. Toy story 2. Spirited away.
 
Hvad for noget musik bumper du i øjeblikket?
 
Ok, lige for øjeblikket lytter jeg meget til King Creosote's album fra sidste år, det nye Phoenix album, Madvillain og Kanye West "College dropout" og Air "talkie walkie".
 
Hvad for nogle projekter har du ild i for tiden?
 
KRS, OC og Petter og andre hemmelige projekter. Det er i den nærmeste fremtid.
 
Et nyt KRS-One album?
 
Ja!

Dope! Har du nogle berømte sidste ord?

Køb mit album!! Tak!

19/04/2004 - Lagt online af Solguden

Interviewarkiv

næste >< forrigeHer vises [31 - 40]
næste > < forrige Her vises [31 - 40]