ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Kærlig snak med Alliancen

Gruppen Alliancen er netop udkommet med albummet "Ilovealliancen". I den forbindelse synes vi det kun ville være passende, at tage en snak med Niko og Patrick om love, westcoast, koncerter, feminisme og alle de andre små og store spørgsmål, der presser på, når man er i selskab med et par rappere, der ikke alt for ofte bliver skrevet om på nettet. Men lad os bare komme i gang!

Alliancens rødder

Hvordan er Alliancen opstået?

Niko: Alliancen bestod oprindeligt af Patrick & GDL. Jeg joinede gruppen i 1999 (som DJ), efter at Patrick og jeg mødte hinanden til DM i Rap 98 i Hillerød.
Patrick: Niko og jeg klikkede lynhurtigt. Vi havde fælles musiksmag, og rent personligt var vi meget ens.
 
Hvad er historien indtil nu?


Patrick: Jamen, vi tourede rigtig meget i en del år sammen med GDL, men GDL fandt ud af, at han hellere havde lyst til at lave sin egen ting og derefter stod den nok mere på ren G-funk-inspireret musik end den mere neutrale rapstil, vi lagde ud med.
 
Hvordan har udviklet jeres stil fra starten og til i dag?

Niko: Vi er nok blevet mindre vrede unge mænd. Har gennem tiden nok fundet os til rette med ikke at skulle "bevise" en masse, men bare fundet os godt til rette med at lave det vi nu laver. Stilen er vel kommet sådan hen af vejen med.
Patrick: Igen vil jeg sige, at den gik fra at være mere blandet i kystforhold. Ikke at det er specielt bevidst., men idet Niko og jeg er meget vestkyst-inspirerede, gik det hurtigt hen og afspejlede sig i vores valg af beats og emner. Kliche, måske... :)
 
Hvordan supplerer I hinanden som rappere?


Patrick: Jeg synes, at vi supplerer hinanden rigtig godt. Niko har en mørk og mere basset stemme. Nærmest lidt rå i det, mens jeg har en lysere og skarp stemme. Det giver noget kontrast i vores sange.
 
I har i den grad betalt dues til liveshows både rundt i landet, men i særdeleshed i KBH, hvad lærer man af det?

Patrick: At det er en ho at spille for chili con carne og 4 ølbilletter, men alle har jo været der. Nej, helt seriøst har det jo givet nogle hår på brystet. Vi er efterhånden blevet rystet godt sammen, og vi føler os da også meget sikre på scenen. Vi snakker jo altid en masse lort, når vi optræder, så der er altid en lille fiesta, når Alli-iggy optræder. ;)

Albumsnak

Hvordan vil I beskrive stilen på pladen?

Patrick: G-funket! Vi har prøvet at genskabe den periode, som vi elsker mest i rappens hæderkronede levetid. Idéen var, at lave det mest vestkystede danske rapalbum med alle klicheer indenfor rækkevidde, men samtidig give den det der særlige Alliancen-feel. Og det, synes vi jo, er lykkedes meget godt. Vi har fået lidt hug for, at det ikke er en heeelt er den smarte Neptunes-Just-Blaze-kom-på-klub-i-aften-agtige-hip-hop-lyd, men det har jo netop været meningen, så i den forstand er idéen med et konceptalbum lykkedes til fulde. Desuden har vi fået utrolig meget positiv respons fra købere og andre indenfor faget, så alt er jo kosher.
 
Hvem har I arbejdet sammen med omkring albummet?

Patrick: Takt & Tone! Hahaha... Altså Kostas og Machacha i hvertfald har produceret et par tracks. Jimmy Antony, som mange nok husker fra hans samarbejde med Saqib. Ja, Saqib har vi jo arbejdet med. Han er fandme en dygtig dude. Isbjerg fra Fuld Pensum og GDL. Og selvfølgelig vores boys fra Mad Comix: Meller og 3PD. Og selvfølgelig homie Bosko fra US.
 
Var det fedt at lave noget med f.eks. Bosko som man også hører på LO's nye?


Niko: Da vi begge er "vokset" op med blandt andet E-40-plader var det jo superfedt. Også bare det at få lov til at lægge vers på en "US prod".
 
Tror I folk vil sammenligne jer med LOC af den grund?

Niko: Umiddelbart nej. Det tekstmæssige univers ligger alligevel langt fra hinanden.Så kun de folk der vælger at kategorisere Westcoast som "bare westcoast"
Patrick: Desuden er det bare et virkeligt mærkeligt sammentræf. Jeg stødte på Liam, inden han skulle til US for at indspille med Bosko, og da havde vi haft vores Bosko-track liggende i et års tid forinden, men jeg var helt paf over, at vi begge arbejdede sammen med den dude, så jeg var helt mundlam. Hvad er oddsne for at vi lige skulle arbejde med den samme amerikanske producer? Jeg tror først, Liam kendte til det, da jeg ringede til ham i L.A., idet vi begge var derovre samtidig. Meget underligt, men Liams Bosko-numre er jo blevet cool og vores også, så der er ikke noget der. Og så er de jo meget forskellige alligevel.
 
Er det rigtigt at sige jeres westcoast stil er mindre farlig end de andres? Den handler ikke så meget om skyggesiden af samfundet f.eks.?
Niko:
Måske ? Lyden er jo primært ret westcoast inspireret, men der findes jo flere aspekter indenfor westcoast rap end bare gangsta rap.
 
Jeres album hedder Ilovealliancen, er der for lidt love i dansk rap?

Niko:
Generelt er der da alt for lidt love og for meget surmuleri i dansk rap. Bare stemningen til jams er langt fra hvad den var da vores generation startede med at tage til jams og til hvad den er hos den nye generation.
Patrick: Præcis. Deusden er vores titel jo også ironisk ment. Vi ved jo godt, at ikke alle vil elske vores album, men vi håber da på det. Vi er bare nogle gamle rævhuller, som savner de gamle "peace, love and unity"-dage. Hahahaha.... Men vi er jo trods alt glade mennesker det meste af tiden. Det er et karma-princip. Hvad man giver, er det, man får.

Ambitioner eller hygge

Hvordan synes I folk har taget imod pladen?

Niko: Anmeldere eller folk ? J Anmeldelserne har jo været en lidt blandet fornøjelse, men folk har generelt taget godt imod plade..så vidt vi ved. Hahahaha...
 
Er det meningen der skal komme heftig radioairplay eller har I lavet en undergrundsbombe?

Niko: Godt spørgsmål ?
Patrick: Forhåbentlig kan vi få en masse airplay uden at miste hip hopperne. Nu har vi jo ikke lavet en backpacker-undergrundsplade, men vi har altid fået meget love fra alle kanter af hip hop i Danmark, så vi må se tiden an. Det er jo en festlig plade.
 
Kan man forvente sig videoer og alting derfra?

Niko: Måske ? Det er da på tale..
 
Skal I ud at spille?

Patrick: Jep. Vi regner med noget småturné-ting på et tidspunkt indenfor overskuelig fremtid, men inden da skal vi spille med MortitoImpulzen den 11. november. Tjek evt. www.impulzen.dk for mere info dér..

Lidt løst, lidt fast, kvinder og kakhi

I er jo meget west coast inspirerede, no?

Patrick: Yessir! Jeg har en masse familie i Cali, så noget af det første jeg kan huske at være fan af, var tidlig NWA og Ice-T, men vi er jo i bund og grund bare rap-fanatics. Mine første store helte var og er stadig Public Enemy og A Tribe Called Quest. Og så har jeg en ting for Big Daddy Kanes musik.
 
Hvis I skulle give et grundkursus i west coast, hvad er så de vigtigste elementer?

Niko: Funk!
Patrick: Ditto.
 
Hvad synes I om den debat om kvindesyn der rullede over Danmark sidste år?

Niko: Tja..sådanne debatter vil der jo altid være så længe, der er noget, der hedder rap, går jeg ud fra. Jeg er ikke kvindehader, men hvis jeg synes nogen er en so er det som det er. Så må folk reagere på det som de har lyst til.
Patrick: Vi er jo så "heldige" at have et track (Hey So!) på skiven, som folk 100% vil misforstå, men som andre mere kyndige mennesker har sagt før, så er vores job som musikere ikke at opdrage andre folks børn. Selvfølgelig har man et ansvar, men for vores vedkommende med "Hey So!" er det en slags blondine-joke med musik lagt under. Det er jo heller ikke forbudt at tænke sig om, og vi er jo ikke de første folk på kloden, der benytter sig af ironi.
 
I har valgt at lægge teksterne fra albummet på nettet, er I bange for at blive ramt?

Patrick: Næh. Det er mere ment som en service for dem, som gider læse dem. Folk kan jo snildt ramme os ved bare at lytte teksterne af alligevel, så det er egentlig også en service til alle haterne. Hahahaha.
 
Hvad kan man ellers finde på jeres website?
Patrick:
Billeder. Album-sampler, som folk er mere end velkomne til downloade. Godt jeg lige huskede det. Og et poppin' forum, som bare er good times!
 
Er det rigtigt spottet at sitet er kakhi farvet?

Niko: Yes sir!
Patrick: Yup. Det er for at holde tråden med album cover artwork, og så fordi vi er så stereotype westcoast-hoveder, at vi ikke går i andet end khaki-farvet Dickies-suits! Hahahaha....
 
Hvis I skulle vælge en positiv og en negativ ting ved dansk hiphop, hvad ville det så være?

Niko: Positiv - Dansk hiphop er nået langt de sidste par år..både rap og musikmæssigt... og negativt - Den go´e stemning er gået MTV og teenagehårdhed...eller også er vi blevet for gamle !
Patrick: Niko, vi er selv gået MTV og teenage-hårde! Hahaha... Nej, det er sgu rart at se, at folk er kommet så langt frem, og at hip hop ikke længere er dansk musiks sorte får.
 
It's do or die rappers, any last wordz?

Patrick: Tjek www.ilovealliancen.dk for mere info! Og køb vores album for fanden da!

Og med de ord var Alliancen outta here. Jeg skylder at fortælle "Ilovealliancen" albummet, hvor Alliancen ekserserer sin love for kysten til venstre, er udkommet og kan købes overalt. Hvis du alligevel er i tvivl om, hvor man kan købe CD'er nu om stunder er her en fo sho liste over butikker der har pladen:
 
GUF
Blackout

Baryske
TP Musikmarked
X-treme Roskilde og Hillerød
Axel Music
Fona
 
Billeder taget af Carsten Seidel

08/11/2005 - Lagt online af PTA

Interviewarkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]