ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Kasper Spez: Lovejunkie by Nature

Pavillion Jr lægger nok engang scene til Nordic By Nature, men hvor det sidste år blot var første del, er det i 2007 the whole shebang. Et af de danske navne på plakaten er Kasper Spez, der indenfor de sidste år er gået fra undergrundspunchline-MC til en grænsesøgende rapper, der blander hiphoppens virkemidler med poesiens. Vi tog en snak med rappere før han sætter sin hat på sned tirsdag eftermiddag: 
 
Du skal spille på Roskilde Festival på tirsdag, hvilket vel altid er et højdepunkt for en kunstner... hvordan føles det?
 
Jeg er meget glad og stolt af jeg skal spille. Jeg er spændt og glæder mig især til at se hvordan det virker på folk nu når jeg har band med for første gang.
 
Hiphop og band er jo efterhånden en trendy cocktail, men poesihop og band er næsten endnu vildere?
 
Jeg er fuldt bevidst om at det ikke er første gang der er set band i dansk hiphop, men istedet for at ærge sig over man ikke er original på det punkt , så har jeg valgt at samle nogle alternative musikere til mit show. Det kommer nok til at teste folk . Nogen sagde jeg havde taget en chance ved at lave den ep jeg gjorde med hensyn til indholdet, og hvis det er tilfældet, så er der endnu en test på vej, haha.
 
Du har ikke ligefrem været bange for at bevæge dig i chancelandet, hvordan opstod stilen på EP'en egentlig?
 
Jeg tænker ikke så meget over det. Det var faktisk først på et sent tidspunkt jeg "opdagede" det var meget anderledes. Selvfølgelig var jeg klar over det ikke rigtig lignede hvad jeg havde lavet før, men jeg tænkte ikke videre over det. jeg tror det kom som en naturlig udvikling. Min musik har altid afspejlet hvor jeg er.
 
Er der nogle numre, du mener folk specielt skal glæde sig til at høre?
 
Jeg synes folk skal glæde sig til at høre hvilket pift numrene fra epen kan få ved hjælp af specielt udvalgte musikere og instrumenter. Jeg spiller i øvrigt tre numre fra mit kommende album, produceret af tre forskellige producere med hver deres stil. På en eller anden måde synes jeg det fungerer sammen alligevel, selvom de tre herrer er meget forskellige.
 
Kan man forvente stilskift i forhold til EP'en eller du stadig en love junkie?
 
Jeg er stadig en lovejunkie. jeg er stadig i tvivl. Jeg er stadig frustreret. Det ene nummer er en historie om en genbo jeg havde på et tidspunkt. Plejede at sidde og observere hende når hun gikud og dinglede hjem. Det andet er en slags godnat sang. Hyldest til et sted jeg flygter til. Hvor jeg personliggører mit fristed. Det tredje er en frustrationsseranade hvor jeg diskuterer lidt mig selv om
hvorfor min slags ikke rigtig kan finde ud af det hele. Falde til ro og opfylde krav og forventninger. Hvordan vi er fuld bevidst om vi gør det konstant og om igen:
 
"Hænger med en skyggeflok af medkrigere i svigtgule farver
 - i evig ynkelig kamp i vennernes dal , hvor de glemte stopper
med at skrige på et tidspunkt - og det først der vi forstår det gør ondt
mens vi går repeatknappen i bedene hele året rundt"

 
Smukt money! Men er du bange for nogle af linierne går over hovedet på folk? Det er jo trods alt ret teksttungt til Roskilde?
 
Tak skal du ha. Jeg er ikke bange. Jeg er spændt på at optræde og er udmærket klar over nogle af linjerne ikke går ind første gang, men det er netop det folk har sagt til mig de godt kan lide ved det jeg laver.
 
Sandt (det synes jeg også selv) jeg kan huske du tidligere har kaldt dig selv en ivrig observant, hvad glæder du dig mest til at se på festivalen?
 
Jeg ved det ikke. Jeg har ikke haft så meget tid til at studere programmet rigtig endnu. Jeg er der klart for folkestemningen. Jeg kan godt lide at møde folk. At høre hvad de har på hjerte. Sådan er det når man hele tiden er på vagt overfor nye inspirationsmuligheder.
 
Har du noget på falderebet ellers?
 
Ja! jeg håber folk kommer og lytter med. Hvis de kan undvære 25 min i selskab med lidt downtempo hiphop med mine nye bekendtskaber og jeg , så synes jeg de skal kigge forbi og se showet. Så kan de også få at høre hvordan blandt meget andet hvordan  strygerne på  "tøsedrengen" lyder når de bliver spillet live på cello, hvordan rhodes'ne på pigen på væggen lyder i live udgave.
 
Og således, efter et sympatisk "pas på dig selv" er Kasper Spez ude. Du kan som sagt opleve ham i dag tirsdag på Pavilion Jr.  

02/07/2007 - Lagt online af PTA

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Interviewarkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste > Her vises [1 - 10]