ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Hiphop.dk lukker

17/08/2008 - Lagt online af KimBlim

Vi har idag udsendt følgende pressemeddelelse:
 
"Musiksitet har i fire et halvt år været dedikeret til hiphopkultur herhjemme og i udlandet. Nu er det besluttet, at lukke sitet ned - serveren slukkes den 17. august. 
 
Hiphop.dk gik online den 17. februar 2004. Ambitionen var dengang en bred og seriøs dækning af hiphopkulturen, især med fokus på nyhedsformidling. Det lykkedes til fulde, der er ofte blevet refereret til og citeret fra hiphop.dk i andre medier. Vi mener, at vi har fremstået som en kilde, der har været med at videreformidle og udbrede kendskabet til hiphop på en troværdig og underholdende måde.  
 
Igennem det sidste stykke tid er lysten til, at føre Hiphop.dk videre blevet mindre hos de bærende kræfter. Redaktøren Kim "kimblim" Johannesen har i alle årene været den samlende faktor på Hiphop.dk. Han fortæller: "Jeg synes at Hiphop.dk har formået at skabe sin egen plads blandt de danske online hiphop-medier. Vi har aldrig set dem som konkurrenter, men som kolleger - der er trods alt ikke megen mening i at konkurrere om brugere når man leverer en gratis service." Om lukningen udtaler han: "Det har altid været lysten der har drevet værket. Det var aldrig meningen at der var nogen der skulle leve af at drive Hiphop.dk, så nu hvor lysten ikke længere er der, så er alle bedst tjent med at sitet lukker".
At Hiphop.dk lukker, er ikke et udtryk for hiphopkulturen er i krise. Både i Danmark og  USA ligger rapmusik stadig på toppen af hitlisterne. Herhjemme er arrangementer som MC's Fight Night, Aarhus Took It og DM i Mix store faste begivenheder, som vi med glæde har dækket gennem alle årene, ligesom vi har haft et godt samarbejde med Roskilde Festivalen, hvor vi har kunne konstatere hiphoppens indflydelse vokse år for år.
Til gengæld har medielandskabet ændret sig. Meget onlineformidling sker via weblogs, der byder på downloadmuligheder som vi, pga. det åbenlyse spørgsmål om ophavsret, ikke kan konkurrere med. Det har samtidig vist sig vanskeligt at skaffe nye, dedikerede skribenter til sitet, og nu er det altså besluttet at lukke sitet. 
 
Hiphop.dk lukker den 17. august. Datoen er valgt, da den markerer, at det vil være præcis fire et halvt år efter vi første gang gik online.
 
Vi vil gerne takke vores samarbejdspartnere gennem årene. Tak til alle skribenterne og fotograferne, der har bidraget med gratis arbejdskraft. Tak til alle kunstnerne som vi har dækket og været i dialog med. Tak til alle annoncørerne, pladeselskaberne og koncertarrangørerne, der har hjulpet os. Sidst, og vigtigst af alt, tak til brugerne, der har klikket ind på Hiphop.dk og læst med gennem årene. 
 
Peace out!
- Hiphop.dk
"

Nyhedsarkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste >Her vises [1 - 10]