ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Immortal Technique på vej til Danmark

01/08/2008 - Lagt online af PTA

En af de absolut mest elskede skikkelser i undergrundshiphop, raprevolutionæren Immortal Technique er på vej til Danmark. Her er pressemeddelelsen:
 
Soulkitchen & Scratch Entertainment præsenterer:
Immortal Technique (US)
Tirsdag den 16. september 2008
Store VEGA, Enghavevej 40 København V

BILLETTER PÅ WWW.BILLETLUGEN.DK, WWW.VEGA.DK OG I FONA!
(billetsalg starter mandag!)
 
Så er det på tide, at droppe den pæne facade. Der er dømt revolution, når Immortal Technique indtager Store VEGA med kamplyst og attitude som en guerillasoldat. Bevæbnet med en indebrændthed der kan matche Zack De La Rocha fra Rage Against the Machine og et raptalent, der gør de fleste superstjerner misundelige, er Immortal Technique noget helt specielt, som hiphopverdenen har sukket efter i årevis.
 
Immortal Technique har afrikanske og peruvianske rødder, og voksede op i Harlem-bydelen i New York, hvor han tidligt blev konfronteret med social uretfærdighed, racisme og kriminalitet. Han var ikke bare passiv tilskuer til kriminaliteten og prøvede lidt af hvert i en ung alder. Heldigvis fandt han ud af, at han som rapper kunne komme ud med sine frustrationer og aggressioner. Med rim som våben battlede han sig vej op gennem hiphopmiljøet, men han fandt hurtigt ud af, at han ville rappe om andet end damer, penge og sin seksuelle formåen.
 
I stigende grad valgte han at rappe om sociale, politiske og religiøse emner, og fandt et stort publikum for sin musik. Hans album "Revolutionary Vol. 1" og "Revolutionary Vol. 2" er blevet morderne klassikere, ikke bare hos hiphoppublikummet, men hos de mange, der er trætte af musik uden relevant indhold. Med en indestængt vrede rapper han både karismatisk og medrivende, ikke bare om de nære problemer i de amerikanske ghettoer men også om situationen i Mellemøsten, Afrika og Sydamerika. Hans evne til at se længere end sin egen næsetip og sætte verden i perspektiv oplevede man bl.a. på den kontroversielle single "Bin Laden", hvor han pegede fingeren tilbage på præsident Bush, og lod Amerika bære en del af skylden for angrebene den 11. september.    
 
Der er mange, der har ventet på en rapper, der kan løfte arven efter Public Enemy, og  Immortal Technique er det bedste bud i lang tid. Andre rappere har i mellemtiden forsøgt sig politisk indhold, men er ofte endt med at lyde enten for nørdede, for prædikende eller kedelige. Dette er bestemt ikke tilfældet med Immortal Technique, der trækker sin fortid som battlerapper til at gøre indholdet levende og konfronterende. Lytteren bliver konfronteret med ordspil og punchlines, der er ligeså hårde og hurtige som pistolkugler, og det har vundet ham mange allierede i den musikalske kamp. Bl.a. gav hiphopmagasinet The Source ham den dengang præstigefyldte pris for månedens bedste vers for "Industrial Revolution".       
 
Også i Danmark har Immortal Technique fået et stort og trofast publikum, der vil kæmpe side om side med ham. Adskillige af landets bedste rappere er direkte inspireret af ham, og endnu flere har udtrykt glæde over det friske pust af rå virkelighed, som han har tilført rapgenren. Han har kun en gang tidligere spillet i Danmark, nemlig til Roskilde Festival, og dette er første gang andre end festivalgæster kan opleve revolutionen i levende live.
 
I en tid, hvor konflikterne i verden kommer tættere og tættere på, er der mere end nogensinde brug for kunstnere, der tør tage de tunge emner op. Dette er politik og samfundskritik, men det samtidig hundrede procent uforfalsket hiphop, der er ligeså hardcore som Immortal Techniques budskaber. Der er ingen tvivl om, det bliver en voldsom oplevelse når revolutionæren indtager Store VEGA tirsdag den 16. september.   

Nyhedsarkiv

næste >< forrigeHer vises [11 - 20]
næste >< forrige Her vises [11 - 20]