ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

"Run" i studiet med Kuku Agami, Majid & Negash Ali

Det er torsdag, sent, og Hip Hop Kontoret syder. Det er Brun & Blid aften med livemusik. Den faste vært Kuku Agami har lige spillet med Kuku's Cool. Uden at anstrenge sig, har han med skrevne rim  og freestyle, styret bandet igennem et udsoulet livesæt, der bragte publikum til kogepunktet. Mens Kuku har været en fast figur på scenerne i København, er det ikke meget udgivet materiale det er blevet til. Det ændrer sig formentlig med "Run", et bragende nummer med noget af det mest hæsblæsende rap, vi har hørt fra ham. Ledsaget af en fejende flot video fik nummeret anerkendelse  på nettets debatsider fra selv de største playerhaters. Men det betyder ikke, at det er det sidste vi har hørt til "Run".  
    
"Vi laver et remix", fortæller Mads "B-Side" Møller, der udgør Pitchshifters sammen med makkeren Thor Nørgård. Producerduoen, der ellers er kendt for mere jiggy materiale som Lizzies "Ramt i Natten", står for den benhårde produktion til "Run" og nu har større planer for nummeret. "Negash Ali og Majid skal være med på det, du kan jo kigge forbi", lokker han, og jeg ser mit snit til at dokumentere lidt hiphop-historie
.
Samme weekend cykler jeg ud til Baby Factory-studiet i Nordvest. Jeg bliver mødt af lokaler propfyldt med liv. Der er rappere, teknikere og producere overalt, og Thor har medbragt kæreste og barn, hvilket bestemt ikke dæmper støjniveauet. Den eneste der mangler er stjernen selv, Kuku. Efter vi har leget venteleg et stykke tid, drysser han ind. Han spillede i Jylland dagen før, og det blev øjensynligt sent før han nåede tilbage til hovedstaden.
 
De tre rappere har en del til fælles. Udover at tilhøre den minoritet af danske rappere, der vælger at rappe på engelsk, har de også alle tre rødder i Afrika. Negash Ali i Eritrea, Majid i Marokko og Kuku Agami er fra Lado, der pt. er en del af Uganda. Kuku, Negash Ali og Majid hilser, tjekker hinandens tekster, og i løbet af ingen tid er første mand klar til at gå i boksen. Mellem takes, hiver jeg de ventende rappere til side, for at få lidt at vide om tankerne bag samarbejdet. Første mand er Kuku selv:   
 
"Projektets udgangspunkt var nummeret "Run", som du har lavet. Hvad handler det om?"

Læs mere

2008-08-01 10:34:50

Interviewarkiv

næste >< forrigeHer vises [11 - 20]
næste >< forrige Her vises [11 - 20]