ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Nemo - Næstveds egen!

Den unge Næstved-baserede rapper, Nemo, skulle have udgivet sit debut album "Første Kapitel" allerede i starten af denne uge - men pga. distributionsfejl udkommer det ikke før i dag. Jeg fik en snak med Nemo i sidste weekend, hvor pladeudgivelsen stod for døren og spændingen omkring udgivelsen var på sit højeste. En snak om albummet, Nemos indgangsvinkel til hip-hop og musik generelt, det at bo i en provinsby og meget andet.

Du bor i Næstved - så tæt på København, og så alligevel ikke. Hvad er grunden til at du opholder dig dernede?

"Jeg havde et kort ophold i hovedstaden - Amar' for at præcis. Men nu er jeg tilbage i syden, og det er jeg glad for. Ikke at jeg ikke bryder mig om København - jeg elsker byen, kulturen, folks måder at møde hinanden på derinde osv... og de københavnske piger selvfølgelig! Men jeg føler mig hjemme her i Næstved og jeg synes jeg kan pleje min kreativitet bedre hernede"

Du har vel også dit crew dernede?

"Absolut - jeg har hele 47 i ryggen. Mit gamle hold Logen er jo stadig mine drenge. Vi arbejder for hinanden, og vi klarer os jo også ganske udmærket. Nå ja, og de indlysende - dem der er med på pladen"

Hvor lang tid har du haft din interesse for musik, herunder hip-hop?

"Laaang tid. Jeg ville sige altid, men det passer jo nok ikke helt. Som lille var det Kim Larsen jeg smækkede på. Haha, jeg elskede at synge med på hans sange. Som 10-årig fik jeg så en guitar af min mor. Da jeg blev 11 fik jeg et keyboard og året efter begyndte jeg så småt at lære at spille på trommer - hvilket jeg stadig elsker! Mht. hip-hop, så fyldte det også en del allerede da jeg var helt lille. Fugees hørte jeg som 7-8-årig, og jeg kan huske at jeg tænkte, at jeg elskede hip-hop, da min halvbror præsenterede mig for Wu-Tang Clan. Der har jeg også været ganske lille. Men sådan "rigtigt" har jeg vel hørt det siden jeg var 12 år"

Nu har du taget interessen til et lidt andet niveau, og gjort det til dit udgangspunkt i din hverdag. Hvorfor valgte du det?

"Det er svært at svare på... jeg tror det kommer af, at jeg - ligesom de fleste andre på denne jord - elsker musik. Jeg synes jeg kan finde min sjæl i musik og derfor også gennem musik kan udtrykke mig rigtig godt. At skabe et billede af hvem jeg er - gennem musik. Men jeg kan så heller ikke slippe det. Jeg hører altid musik, om det så er på anlægget eller bare i mit hoved"

Er der nogen du særligt er inspireret af?

"Ja, det er der da bestemt! Det lyder måske lidt underligt, men jeg hørte amerikansk hip-hop længe før jeg hørte dansk rap, og det er selvfølgelig der jeg har hentet mest inspiration. Fra navne som Immortal Technique, Kanye West og Jay-Z. Men jeg har selvfølgelig også hentet inspiration fra den danske scene - og dem har jeg også takket personligt"

Apropos inspiration, må du da haft rig mulighed for at blive inspireret af alle dem du har arbejdet sammen med. Jeg har næsten ikke overblik over den lange liste - har du selv det?

"Hehe, ja altså, for bare at nævne albummet, så er der jo f.eks. Troo.L.S, Kasper Spez, Klingen og Alex. Nej fuck det - jeg vil også nævne Rux, HR, Niarn, SupaJan, Claude, Proflow, Patrioten - og mine frøkener Miss Lou og Kisa"

Hvad er dine forhåbninger for albummet?

"Det kan måske lyde lidt banalt, men jeg håber i bund og grund at det får den respekt, jeg synes det fortjener. Vi har alt i check. Boogie, Voice tv, P3, de danske hip-hop-sites, blandt folk der kan lide dansk rap osv. Men nu må vi se hvor langt det kan nå - jeg vil jo hellere have at du kommer hen til mig om et halvt år og spørger "Nemo, havde du forventet at det ville gå så godt?""

Hvordan blev du signet?

"Primo Entertainment arbejdede jo min demo - men selvfølgelig også pga. det arbejde Gettic og jeg lagde i projektet. Jeg tror da absolut på, at det var albummet der fik mig signet"

Hvilke numre er dine singleudspil fra albummet?

"Vi har jo en forkærlighed for hemmeligheder i vores lejr - vi begynder med "Fra starten af" og så tager vi den derfra"

Hvad laver du udover at rappe?

"Det er dét jeg laver! Jeg sidder nede i syden, drikker vin og forsøger at være med til at forme dansk rap - og det har jeg gjort de sidste to år"
 
Om det ligefrem er vin der bliver sippet i aften til release-partyet på "Fra første kapitel", er dog nok ret tvivlsomt. Men arrangementet skydes i gang kl. 21.00 på Ideal Bar - så mød op i god tid og se Nemo på scenen, når der gives prøver fra det nye album. Et album der i øvrigt vil blive anmeldt her på siden i den kommende tid.

13/09/2007 - Lagt online af Matias

Interviewarkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste >Her vises [1 - 10]