ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Majors taler ud

I mandags udkom Majors' debut-album, og i den anledning tog hiphop.dk sig en kort snak med de fem majorer, hvor vi bl.a. kom ind på gruppens tilbliven, fremtidsplaner og arbejdsprocessen.
 
Læs bl.a. hvad Static synes om ordet "supergruppe" og hvordan aldersforskellen på medlemmerne har spillet ind på det færdige resultat...
 
Go Majors!

Hvordan opstod Majors-konceptet? Og hvor langt var der fra tanke til handling?

Static: "Den unge Negash Ali introducerede sig selv for mig til et arrangement og han virkede som en fornuftig knægt med blod på tanden. Jeg hørte nogle af hans ting og var mildest talt imponeret. Jeg havde dog ikke meget tid mellem Stat & Nat shows og Jøde-kager til at gå i gang med noget med Ali. Så der gik lige et stykke tid før muligheden bød sig.

En aften før et spillejob her i Århus spillede jeg et halvfærdigt beat for Noize. Han var nede med det og han lagde straks et par extra keys på og pludselig var beatet taget til det næste niveau. Vi lagde et par party venlige cuts på så det kunne virke på et dansegulv.  Vi tog det med på Fabriken og det virkede rigtig godt. Spliff var i huset og kickede nogle rhymes til beatet mens festfolket dansede rundt.

Dagen efter kom Spliff forbi studiet og lagde et vers. Jeg ringede til Ali og han stod i studiet kort tid efter. Nat ill var selvskrevet og så var den kage lagt i ovnen.

Det hele startede egentlig bare med et fedt beat og en lyst til at lave et track som kunne bruges som et party track for mig og Noize. Tracket hedder "Fiyaah" og ligger på albummet med de samme vokaler og cuts som vi indspillede meget spontant for et års tid siden."

Majors er det man nu om dage kalder en "supergruppe" - har I selv følt et ansvar/pres for at levere noget ekstraordinært?

Static: "Den bedste måde at lave musik på er at lave musik for sig selv og sin egen smag uden tanke til hvor det skal havne. Det var først efter at vi havde lavet 4 - 5 tracks, at vi tænkte på at lave et helt album.

Det der med supergruppe er lidt noget bullshit. Hver mand har jo sin smag og jeg er da sikker på at mange ikke vil betegne dette som en supergruppe. Musik handler om stil og stemning og om du bliver fanget på det rigtige ben på det rigtige tidspunkt.

Tanken om at vi skulle levere noget ekstraordinært slog mig først da pladen var færdig. Men når det kommer ned til det, så har vi sgu bare lavet en rigtig fed Hip Hop plade og så er den ikke længere. Mindre snak mere aktion."

Hvad er jeres egne forventninger til albummet og folks reaktioner til det?

Negash: "Jeg synes, at vi har fået skruet et rigtig fedt album sammen, som folk forhåbentlig er nede med. Vores ambitioner er da helt klart, at få spredt budskabet om Majors ud så bredt som muligt uden at gå på kompromis med vores stil og lyd. Vi laver primært musik for selv og aldrig for at tilfredsstille hverken anmeldere eller diverse målgrupper. Hvis der er andre end os selv, der er nede med, det vi laver, er det kun fedt. "

I bliver udgivet i hele Europa - betyder det også en masse shows rundt omkring på kontinentet?

Negash: "Ja, det kommer helt sikkert til at betyde en del shows i Europa - specielt i Tyskland hvor Good Child Records - vores tyske pladeselskab ligger. Vi har lige afholdt release party i Hamborg og skal bl.a. spille på Splash festivalen til juli og forhåbentlig også Hip Hop Kemp i Tjekkiet senere på sommeren. Ellers er vi i gang med at sætte en Europa turné op til efteråret. Der bliver nok at se til for Majors udenfor landets grænser i 2008"

Normalt har I været vant til at have spotlightet alene som hhv. duo og soloartister, hvor stor er forskellen?

Noize: Personligt savner jeg nogle at dele scenen med, og det må man sige jeg har fået her. Og det er ikke bare en jeg arbejder for som tour- eller club-dj, det er nogle individer der har fundet sammen fordi de kan sammen.

Det kommer til at skinne igennem, både på pladen og helt sikkert også live.

Hvad kan folk forvente af jeres liveshows?

Noize: At det er høj kvalitet, top skruet sammen, prof udført og headnodd faktoren er så høj, at vi deler gratis smertestillende ud.

Det må være en halvbesværlig arbejdsproces med fem medlemmer - hvoraf det ene endda bor i den anden ende landet - prøv at beskrive hvordan et nummer bliver til

Spliff: "ja udefra må det umiddelbart se sådan ud, men pga. vores gode vibe og afslappede tilgang til det hele er det faktisk gået ret smooth...f.eks har Noize og Static sammen lavet et beat eller flere og så præsenteret dem for os.. og den første af os rappere der har følt en vibe eller tænkt på et emne, har så fremlagt det for de andre to eller skrevet et vers og lagt det ned, og så har det bare kørt derfra...vi er jo endt her fordi vi beundrer hinandens kunstform og har respekt for vores individuelle skills...plus vi alle har lyst til samarbejdet, you digg!"

Hvor svært har det været at få plads til fem personligheder i gruppen?

Spliff: "Ikke særligt svært. Vi er ret forskellige allesammen, og det kan tydeligt mærkes når vi er samlet - og på magisk vis er det blevet et resultat hvor vi ca. fylder lige meget... Well, jeg fylder måske lidt mere end de andre til tider, eftersom jeg hverken kan holde kæft eller holde mig i ro, men så har Nat ill overblik og piller mig ned igen. Det er ligesom en familie eller sådan noget, det er ikke bare hiphop. det er alt; Static har kørt lidt big brother style for mig i processen på forskellige levels, og andre dage har jeg været guide for Negash osv.
 
Vi er fam og vi laver noget dope ass hiphop sammen og får en masse gode oplevelser samt erfaring ud af at være MAJORS. Jeg kunne ikke bede om mere!"

Der er jo en vis aldersforskel på medlemmerne i gruppen, har det på nogen måde vist sig undervejs?

Nat: "Aldersforskellen har ikke rigtig betydet noget i forbindelse med den kreative proces omkring albummet. Hvert medlems mening vejer lige tungt i den forbindelse. Det er klart, at der er nogle ting man skal tage højde for, når man har en ung fyr som Negash på 17 år med på holdet - men det er mere af erfaringsmæssig karakter.

Han tilfører noget nyt energi til projektet, mens vi andre kan lære ham, hvordan han undgår de mange faldgruber, der er i det her game. Vi har masser af erfaring at give ud af og han er villig til at lytte til vores råd.  
Jeg syntes også, at vi er gode til at give hinanden den plads det kræves, for at kunne fungere sammen i en stor gruppe. Med fem ego-drevne elefanter i samme rum kan det ikke undgås, at der en gang imellem opstår lidt friktion. "

Hvor langt frem har I tænkt - ved I f.eks. allerede nu om Majors bliver en tilbagevendende gruppe, eller om det "blot" er en fed one-off?

Nat: "Ideen til det her projekt opstod meget spontant og mest af alt som et sideprojekt, mens vi hver især arbejdede på vores respektive soloudgivelser. Vi har slet ikke tænkt det videre ud i fremtiden. Vi har festivaler over sommeren, en DK turné og en Europa turné til efteråret. Det er, hvad vi har planlagt indtil videre.

Vi dannede Majors, fordi vi havde det sjovt sammen under arbejdsprocessen. At have det sjovt med det vi laver er en forudsætning for at fortsætte. Det er jo ikke fordi, at vi tjener kassen, på alle de timer vi kaster i projektet. Nu glæder vi os bare til, at vi skal ud og fyre den af live og forhåbentlig give folk en god oplevelse. "

01/05/2008 - Lagt online af KimBlim

Denne artikel er en del af flgende tema(er):

Interviewarkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste >Her vises [1 - 10]