ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Majors @ Cosmopol, d. 5/7-08

Den nye danske supergruppe, Majors, viste lørdag formiddag den fremmødte skare i Cosmopol-teltet, hvordan man leverer et bundsolidt hiphop-show - men ekstasen udeblev...
 
Efter fem minutters forsinkelse, trådte Master Fatman ind på scenen i Cosmopol, og efter lidt snik-snak var Static så klar til at scratche en intro og bringe Noize ind på scenen, Noize scratchede Nat Ill ind, Nat Ill rappede et par linier hvorefter at dagens SV-repræsentant, J-Spliff dukkede op - og til sidst kom Negash Ali selvfølgelig ind på scenen. Personligt havde jeg håbet på, at Cosmopols skærme ville have vist den super freshe video, som er lavet til albumintroen - men den anden intro var nu også ganske fed.
 
Til tonerne af "Get Down" fik Majors sat gang i publikum, som fyldte Cosmopol en smule - dog uden at der var overproppet på nogen måde. Herefter serverede de to herrer bag hjulene af stål en lille scratchsession - akkurat som den efter "Get Down" på albummet. Da et af mine absolutte yndlingsnumre på pladen - "Go Majors!" - kom på, var jeg virkelig spændt på at se Static og Noize lave scratch-delen af nummeret, som jeg synes er super fedt sat sammen. Desværre virkede det som om, at der var rimelig store problemer med det opsatte Scratch Live, hvilket var synd, da jeg virkelig tror, at scratchingen fra "Go Majors!" kunne have sat ild i crowden - det gjorde dette i hvert fald, da jeg så gruppen på Heat i maj.

De tekniske problemer blev dog løst uden at det gik specielt udover showet, og "Back Up On It" blev fremført. Alle tre rappers rappede glimrende og var tydelige veloplagte - men det var dog virkelig fedt at se Negash Ali få tid i spotlightet. Under "Troubled Young Man" og "Soul Child" trak Nat Ill og J-Spliff sig lidt tilbage på scenen - ret fedt faktisk. For knægten der egentlig ikke er gammel nok til at købe øl fra boderne på Roskilde Festival, kunne sagtens håndtere at styre festivalens tredjestørste scene - imponerende. Folk gav den i hvert fald rimelig fint op for Negash. For at demonstrere de forskellige årtier rapperne er født i, blev "Three Decades" spillet, og en ekstra lille sjov ting for at vise dette var, at der blev spillet et par numre fra hver enkeltes rapper årti. Eksempelvis kom der en lille bid af "The Bridge Is Over" inden Nat Ills vers, "You Know My Steez" inden J-Spliffs vers og "Stand Up" inden Negash Alis vers.
 
Herefter ændrede Majors-setlisten sig i en lidt anden retning - strictly hardcore bangers... og hvem kan ikke lide det? Noize lavede en fresh beatjuggle inden han satte gang i "Suckers Never Play Me", hvor det var ligesom om at crowden vågnede op igen, efter at have haft en lidt sløv periode. Specielt Negash Ali imponerede mig igen under "Fiyaah", hvor han var vanvittig skarp ved sit vers, og ejede den rimelig store scene. "Work It Out" blev efterfulgt af "City Hall Cipher" hvor Static og Noize fik mulighed for rive i digitale vinyler - som Serato jo er - og når de to scratcher, kan man jo ikke andet end gang på gang at blive grebet over deres færdigheder på pladespillerne. Det havde desværre tynget lidt ud i crowden som koncerten gik - varmen i Cosmopol var nemlig begyndt at give den følelse man får, af at varme op i sit sorte telt efter at solen har stegt igennem på det i nogle timer.
 
De folk der var smuttet gik i hvert fald glip af en fed juggle, hvor de to vinylkonger på klassisk vis jugglede og "gav jugglen videre" - altid fresh at se på og publikum var da også ganske højt brølende. A Tribe Called Quests "Scenario" blev sat på for at hype crowden lidt op igen, inden at gruppens førstesingle "This is How We Do" sluttede koncerten af - og gruppen gav den hele armen og sluttede af med manér. Publikum var tilfredse, og da jeg gik fra teltet, kunne jeg da også høre folk sige, hvor fedt det var at se Majors.

Jeg synes skam også, at Majors-showet var fedt. Static & Nat Ill leverede jo også vanvittige koncerter i mange år (og dem så jeg en 200-300 af, vil jeg tro), og når man så tilsætter en DMC-verdensmester, endnu en skræmmende dygtig engelsksproget rapper og så lige et af de største danske raptalenter længe, så går man ikke galt i byen - og gruppen fungerer da også rigtig godt som helhed. Showet var super fedt skruet sammen, og der var smæk på. Jeg er vokset op med at se Noize, Static, J-Spliff og Nat Ill rocke scener rundt omkring, men for mig var det dog virkelig fedt at se Negash Ali have en scene af Cosmopols størrelse i sin hule hånd.
 
Desværre gjorde teknikken og den til tider lidt sløve crowd (der dog var rigtig fed, når der så var knald på), at oplevelsen ikke var den forventede. Måske var det bare fordi, at der ikke var packed, at det virkede lidt tamt med energien mellem publikum og artister. For Majors er virkelig en af de grupper, der med deres bangin' musik fortjener et fyldt sted. Måske havde Odeon-scenen været bedre at spille på? Eller måske bare et andet tidspunkt end kl. 14.15?
 
Men ligegyldig hvad kunne jeg dog ikke gå fra Cosmopol uden at have følelsen af, at det sgu var godt, man lige tog gåturen fra lejren for at se Majors

09/07/2008 - Lagt online af Toobs

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Anmeldelsearkiv

næste >Her vises [1 - 10]
næste >Her vises [1 - 10]