ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

J-Spliff - rapperen på duracell

Den efterhånden ret rutinerede rapper med rødder i det sydfynske, gav i går en levende, medrivende og energisk koncert. Ikke at man havde forventet andet, for det er sådan set business as usual. Jeg tror jeg har set ham give koncert godt 10 gange, og hver gang ser den nu århusbaserede MC ud til at nyde det lige meget. Og det kan man ikke andet end tage hatten af for - for glæden forplanter sig altid til publikum, og gør dermed en koncert til en endnu bedre oplevelse, end hvad materialet kan gøre alene.

Den danske ildsjæl der begår sig på flydende amerikansk, havde til lejligheden taget Dj Diverze (der som danmarksmester skal forsvare de danske farver ved DMC i London), samt Substance og den lille beatboxer/rapper Nappion. Sammen gav kvartetten - der på denne fredag aften var iklædt custommade trøjer fra Copenhagen Streetware - et show på knap en time. Primært med numre fra J-Spliffs kommende album, "Threesixty" - der bl.a. har Dj Miraculez og Phaphalaion som producere.

Showet lagde ud med introen fra "Threesixty", og blev fulgt op bl.a. "Hard Work" og "Elevate" - sidstnævnte var det eneste nummer jeg bed mærke i, der ikke kommer fra J-Spliffs nye album. Gennem deres act på fredagens Århus Took It, blev man som tilskuer i øvrigt budt på hele vers fra både Substance og Nappion samt ikke mindst en fremvisning af skillz på hjulene af stål fra Dj Diverze. Om det var det sæt han tager til London med, skal jeg ikke kunne sige, men tight var det. Der skal under alle omstændigheder lyde et stort held og lykke herfra.

Som sagt var det J-Spliffs nye materiale der blev fokuseret på. I modsætning til "Homesick" har Jay denne gang ladet albummet udgivet af andre end crewets eget CypherZone. Det er det tyske Goodchild Records - der også stod bag Static & Nat Ill udgivelsen "Teamwork" - der har taget "Threesixty" til sig, og udgiver pladen i bl.a. Tyskland. Selvom at numrene til den kommende skive har floreret i flere måneder, er de ikke gået hen og blevet så kendte, at crowden kunne være med på dem. Det gjorde nu heller ikke noget, for kvaliteten er ikke til at tage fejl af. To numre der dog bed sig fast hos i hvert fald mig, var "Get Loose" og "State of Mind", der også blev koncertens sidste. Derefter forsvandt de fire ud i backstagelokalet - for hovedpersonen, J-Spliff, dog blot for at klæde sig ud som Sheik til det formål at agere hypeman for Jøden. Så det var en begivenhedsrig aften for MC'en - og det kunne ses og lugtes, da han senere flashede mave i et hidsigt trøjeskift med indlagt truckerbad. Jo, der var stil over J-Spliff igår!

06/10/2007 - Lagt online af Matias

Denne artikel er en del af følgende tema(er):

Anmeldelsearkiv

næste >< forrigeHer vises [21 - 30]
næste >< forrige Her vises [21 - 30]