ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Per Vers: Smells Like Team Spirit

Per Vers har fødselsdag. 18 år. Altså rapperen Per Vers, ikke manden  Per Uldahl.

"Det skal fejres", tænkte Per. "Men hvordan?" Jo, ved at udsende en - med egne ord - tre-trins-raket i form af tre stk. mere eller mindre selvfinansierede freshe cder.
 
Tredje og sidste cd i Per Vers' fødselsdagstrilogi er "Smells Like Team Spirit", en cd der indeholder Per Vers' gæsteoptrædener fra sommeren 2005 til sommeren 2007. Ren kræs for samlere, og muligvis den mest interessante i Per Vers' fødselsdagstrilogi set med hip hop brillerne på.
 
"Smells Like Team Spirit" starter med en parodi på radioavisen, hvor Per Vers har fået selveste mr. radioavis, Ole Corneliussen, til at læse op. Vi hører bl.a. om  Osama Bin Laden og George Bush der spiller bordforbold og spiser wienerbrød og vi høre at dagens ubetinget største nyhed er den nye cd med Per Vers. Fans og samlere af Per Vers vil kunne nikke genkendende til Pers brug af mediekendisser, især på "Interim", og det er en funky måde at præsentere sin cd på. Med et "Værs'go' til Per Vers og homies... Reel up, selector" fra Ole Corneliussen starter cden for alvor.
 
Per Vers færden omkring i det danske rapliv bringer ham vidt omkring, og bare det han Per kan trække 13 (officielle) features op af hatten i løbet af to år bevidner om hans kæmpestore engagement og uorvertrufne produktivitet i dansk rap. Samtidig cementerer cden Pers overlegne skills som MC, for det er stort set ikke den genre eller kringelkrog indenfor hip hop Per ikke besøger på "Smells Like Team Spirit" - fra den lalleglade og radiovenlige sang til den mere dystre gangsterrap; Per Vers flyder sammen med værterne ubesværet hen over de mange bars.

Jamen, er det ikke bare noget gammelt lort det hele?

Da dette er et opsamlingsalbum er det naturligvis ikke spritnye Per Vers rim man kan opleve her - og dog. For hip hop legebarnet Per Vers har naturligvis inkluderet små godbidder til folket i form af enkelte u-udgivede eller superhemmelige tracks. Her fremhæves især "Dans for Satan"-remixet med BliGlad, hvor Per gi'r den gas over det velkendte reggaetrack. Der bliver også tid til et besøg hos Jokeren hvor Per lægger et nyt vers ind på "Rastløs" - som så har fået tilføjet et "Part 2", og som så vidt jeg er orienteret heller ikke har været udgivet andre steder end på www.per.tv før.
 
Et andet guldkorn er "1MC1DJ Tribute" i en extended Team Spirit version, et væskeægte possecut med Static & NatIll, Joe True, Jøden, Timbuktu og Per Vers der alle dræber mikrofonen - nå ja, og så pladespilleren for Statics vedkommende, og jeg synes det lugter lidt af de glade 90'ere, hvor possecuts var her og der og alle vegne.
 
Og nu vi taler om possecuts, så er der også inkluderet den efterhånden  legendariske "Hvem er det der banker?" fra Hvid Sjokolades "Sår'n er vi", der ud over at have 10 år på bagen også af nogle er blevet udråbt som det bedste danske possenummer nogensinde. Om det er rigtigt, vil jeg forblive usagt, men det er dét nummer der for mig puttede benzin på bålet mellem Kølig Kaj og Kongehuset og så er det jo naturligvis en af de sjældne gange man kan høre Malk de Koijn udenfor deres eget univers.
 
Men Per Vers er ikke helt færdig her. Han har også fundet tid til at inkludere to ekstra bonustracks; "24 Timer" som tidligere kun var at finde som single og "365 Dage", Pers oversigt over 2006 fremført live til TV2s årskavalkade.
 
 For folk som mig, der ikke bare hjernedødt køber alle de cder der udkommer - især ikke danske, er denne cd et lækkert tiltag fra Pers hånd, da den åbner op for en masse nye døre ind til en masse danske rapgrupper, som man måske ikke har hørt om før, og som man jo så muligvis får lyst til at tjekke ud, og det kan da umuligt være skidt.
 
"Smells Like Team Spirit" er som sagt den sidste af Per Vers' tre-trins-rakat i forbindelse med Pers 18 års fødselsdag som MC og er som de to forrige ("Retro Respekt" og "Vers 64.0") pakket flot ind i et lækkert cover, og det er lækkert at der findes folk som Per der gider bruge tid på indpakningen der er med til at skabe et flot helhedbillede.
 
"Smells Like Team Spirit" indeholder 18 spor; 13 features, 2 bonusnumre og 2 interludes og 1 intro, så der er masser af fresh hip hop for pengene, og der bør være noget for enhver, uanset om man er til mainstream eller undergrund, og pladen her bør indgå i pensum i dansk rap skolen - så pladen får herfra min varmeste anbefaling i form af 4 hoveder; det ene hoved der mangler er jo fordi det ikke er ene nye track, og så kan man ikke få topkarakter - ligesom i skolen.
 
Per Vers har fødselsdag. 18 år. Et stort tillykke herfra med de første 18 år som MC, Per.
 
"Smells Like Team Spirit" er ikke at finde i gængse pladebutikker, men kan erhverves gennem Run For Cover's webshop: http://www.runforcovershop.dk/product.asp?product=520&sub=29

02/11/2007 - Lagt online af Kaos

Anmeldelsearkiv

næste >< forrigeHer vises [21 - 30]
næste >< forrige Her vises [21 - 30]