ForsideNyhederArtiklerAnmeldelserInterviewsGallerierTemaerKonkurrencerInformation

Jøden på hjemmebane

"Nu kan fans så få deres våde drøm opfyldt, og til hvilken verdens nytte? Uimponerende er første tanke, gøgl er den anden." Sådan skrev en mildest talt bitter Christian Grubert i sin anmeldelse af Jødens "Monkeyjuice"-plade i Gaffa, da denne udkom. Man kan mene om Jøden hvad man vil, men jeg er sikker på at hvis selvsamme hr.Grubert havde været til stede på Train denne aften og set ham stjæle showet så godt og grundigt som han gjorde, ville han have været tvunget til at æde sine ord i sig igen hurtigere end Ole Thestrup havde kunnet fortærre en Tripple Whopper med Cheese på Burger King.

Showet blev sat igang af en veloplagt DJ Static som varmede godt op under crowden med et lækkert lille mix som bestod af lidt wordcuts fra diverse klasiske danske rap skiver, lidt US-rap instrumentaler, lidt beatjuggles osv. + en lille tribute til den beklageligvis afdøde Martin Preacherman, over Gangstarr  "Full Clip"-instrumentalen. R.I.P. Preach.
 
Efter introen til "Hvad sker der med pladen?" entrerer vores monkeyven endelig scenen, og det gør han vel at mærke med en energi som jeg aldrig før tror jeg har været vidne til i nogle af mandens hidtidige shows.
At Jøden er glad for endelig at kunne spille til Took It med et fuldlængde album i ryggen behøver man ikke stille spørgsmål til denne fredag aften, det lyser nærmest ud af ham. Energien bliver bestemt ikke mindre da hans faste back up rapper og smoking partner Jonny Hefty træder til med en energi der ligeledes er beundringsværdig, og som om det ikke var nok entreer en maskeret gut som Jøden omtaler som Sheiken (J-Spliff i forkædning) også scenen. De tre rappere er desuden flankeret af abelignende papfigurer for at peppe scenografien lidt op, en meget grineren detajle som bestemt er med til at fuldende setupet på scenen.

Næste nummer der bliver tændt op for er "Rul Den Op", hvor vores allesammens bongkitiske makkerpar Jøden & Hef ruller med et omkvæd inspiret af temaet fra tv-serien "Rawhide". Et nummer der desuden indeholder referancer til den danske børne tv serie "Ude på Noget" med Tommy Kenter og Tom McEwan, og den gamle revyvise "Cigaretter, Whisky & Nøgne Piger".

Folk er med på den fra første sug, for nu at blive i bong- terminologien.
 
Showet fortsætter ufortrødent videre med tracks som "Vask Dine Hænder", "Crazy Frisk", "Århus, Smilets By" (hvor Madness┬┤ "Our House" blive til "Ååår-hus"), samt videotracket "Hamrer Løs". Desuden bliver det til lidt freestyle, og "Fortæller Eventyr" fra Jonny Heftys EP får vi også lov at ligge ører til inden Jøden slutter braget af med det obligatoriske ekstranummer, i form af titelnummeret fra den unge herres plade "Monkey Juice".

Man kan man sige meget om Jøden og hans show til Took It 2007, men jeg tror, jeg vil nøjes med at sammenligne Jødens show fredag aften med en abe. Vel at mærke en gigantisk gorilla der tromlede sit publikum ned på en facon sjældent set mere overbevisende.

13/10/2007 - Lagt online af Martin Garnett

Denne artikel er en del af f°lgende tema(er):

Anmeldelsearkiv

næste >< forrigeHer vises [21 - 30]
næste >< forrige Her vises [21 - 30]